неділя, 10 жовтня 2010 17:28

"Бютівець" прогнозує масові звільнення бухгалтерів

"Бютівець" прогнозує масові звільнення бухгалтерів

Уряд перед представленням у парламенті проекту Податкового кодексу України зробив йому "косметичний ремонт".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із БЮТ Сергій Терьохін.

"Одні найбільш одіозні норми вони прибрали, інші – приховали. Наприклад, в цьому другому варіанті Податкового кодексу з'явилась норма про те, що у нас взагалі не існує банківської таємниці. Податковий інспектор у будь-який момент зможе відкрити рахунок людини і подивитися, що там робиться. Якщо уряду хочеться таке зробити, то треба говорити про це відкрито", - наголосив він.

За словами депутата, якщо парламент прийме кодекс у листопаді, то з 1 січня наступного року люди будуть по-новому платити податки.

"Якщо вони цього не зроблять, то можуть потрапити під 202 статтю Кримінального кодексу і сісти на 8 років у в'язницю. З нового року у нас буде колапс. У бухгалтерів будуть нервові зриви. Вони будуть масово звільнятись, бо є матеріально відповідальними особами. З малим бізнесом взагалі буде катастрофа", - зауважив Терьохін.

"Бютівець" розказав, що депутатам було роздано 60 екземплярів проекту Податкового кодексу, бо не вистачило паперу, щоб його надрукувати.

"Коли Катеринчук у сесійній залі спитав, хто прочитав цей проект, підняли чотири руки, включаючи мене. Я не знаю, як будуть приймати цей кодекс. Але мені здається, що до другого читання він у два рази збільшиться. Ми з'ясували, що це документ не прямої дії. У 162 випадках цей кодекс передбачає перенесення на компетенцію уряду рішення певних питань. А це заборонено Конституцією і рішенням КСУ 2005 року. Якщо всі регламенти, які має напрацювати Кабмін, вставити у Податковий кодекс, він стане товстішим вдвічі. Крім того, у цей проект не увійшло багато податкових законів. Зокрема закон про Податкову службу, де розписані всі права податкової міліції. А це ж ключовий момент. Там є величезні нестиковки з Митним кодексом і таке інше", - зазначив він.

Нагадаємо, на цьому тижні Верховна Рада України прийняла у першому читанні урядовий проект Податкового кодексу України. За проголосували 258 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" прогнозує масові звільнення бухгалтерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути