вівторок, 13 вересня 2011 11:56

"Бютівці" залишили засідання Київради - там відмовилися говорити про репресії

"Бютівці" залишили засідання Київради - там відмовилися говорити про репресії

Фракція "БЮТ-Батьківщина" в Київраді покинула зал засідань на знак протесту проти того, що депутати відмовилися обговорювати питання про політичні репресії в Україні.

Лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Тетяна Меліхова запропонувала внести до порядку денного питання про заяву депутатів Київради про політичні репресії, а також про заслуховування інформації голови Київської міськадміністрації Олександра Попова про те, чому в День Незалежності, 24 серпня, у столиці було заборонено проведення мирної ходи опозиції.

За ці питання проголосували відповідно 30 і 26 депутатів зі 106 зареєстрованих у вівторок. Для ухвалення рішення необхідний 61 голос.

Крім того, депутат Олег Медведєв (фракція "БЮТ-Батьківщина") запропонував секретареві Київради Галині Герезі поділитися з депутатським корпусом інформацією щодо подій навколо компанії "Епіцентр".

"Депутатам Київради було б цікаво заслухати інформацію з урахуванням тієї ролі, яку "Епіцентр" грає в наповненні бюджету Києва і зрозуміти, що відбувається, і чи йде мова про те, що відбувається і в інших компаніях", - сказав Медведєв. У той же час він не виключив, що Герега потребує і підтримки в плані захисту права власності.

У свою чергу лідер фракції Народної партії Валерій Мошенський висловився проти "політизації" засідання Київради і закликав зайнятися розглядом господарських питань.

"Це хороша пропозиція", - заявила Герега. Вона не стала торкатися питання щодо конфлікту навколо компанії "Епіцентр".

Після дискусії в сесійній залі фракція "БЮТ-Батьківщина" заявила, що вона відмовляється брати участь у засіданні Київради і покинула пленарний зал. До складу фракції "БЮТ-Батьківщина" входить 10 депутатів. Всього у складі 120 депутатів Київради.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" залишили засідання Київради - там відмовилися говорити про репресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути