субота, 07 квітня 2012 16:56

БЮТ: "Свобода" — не ангели, але з КОДу їх не виключать

БЮТ: "Свобода" — не ангели, але з КОДу їх не виключать
Володимир Бондаренко каже, що і у владі сидять дуже різні люди. Фото: karpatnews.in.ua

У Комітеті опору диктатурі не обговорюють можливість виключення зі своїх лав ВО "Свобода".

Про це Gazeta.ua розповів народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Володимир Бондаренко, коментуючи лист-заклик експертів і науковців виключити націоналістів з КОДу.

"Ні, нема такого, — запевнив він. — Це хтось хоче і потім починаються виступи великих знавців ситуації в опозиції. Хай подивляться на себе (на Партію регіонів — ред.) і яка гризня іде у них за округи. Запроданці хапаються за голову, куди бігти. Є напруження між деякими "регіоналами". Наприклад, Павло Сулковський, на округ якого сунуть іншого. Чи Орест Муц, на округ якого теж сунуть іншого. Це люди, які заслужили до себе таке ставлення".

На думку Бондаренка, такі листи виходять із середовища людей, які бояться посваритися з нашими великими сусідами. Іноді радикалізм "Свободи" сприймається ними своєрідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна змішувати радикалізм "Свободи" з ліберальними ідеями КОДу

"Якщо ми почнемо виключати один одного, то дійдемо до стану, коли на війну не можна буде йти. Цю ситуацію штучно підігрівають. Я не кажу, що у "Свободі" — ангели. Але там не всі однакові. Не можна всю "Свободу" вважати расистами", - зазначив нардеп.

За словами "бютівця", сьогоднішня інтелігенція — це неоднорідний масив ерудованих людей, які працюють в різних сферах.

"Я завжди підтримую те, що говорить і робить Ліна Костенко, тому що вона не кон'юнктурною. Той же поет Володимир Цибулько, який колись розпинався за Юлію Тимошенко, пізніше підписував листи "антитимошенківського" змісту. Або ж Павло Мовчан, який сів за спини "бютівців" і голосує, як йому скажуть. Це і позиція Євгена Сверстюка, який стоїть на принципах "проти всіх". Іван Дзюба, який критикує "противсіхство", як спеціальну технологію, що спрацювала на проведення Януковича. Тому не можу їх усіх одним миром мазати. Цих людей треба поважати, але в політичній сфері вони часто бувають маніпулятивні", - вважає Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОД: час для санкцій проти режиму Януковича настав

Він нагадав, що влада теж скаладається з дуже різних людей.

"Наш противник повключав у своїх путах дуже багато різних людей: комуністи активно працюють на користь влади; Литвин, який готовий зайняти будь-яку позицію і позу. Там об'єднання на одному принципі — нагребти якомога більше і залишитись при владі. Вони — різні. Гризуться за бізнес, за виборців. А стосовно опозиції хочуть пуританської чистоти. Не буде цього з обох боків. Будуть лише загальні принципи", — підкреслив "бютівець".

Хоча під час підготовки до президентських виборів, за словами Бондаренка, "кращого подарунку Партії регіонів, ніж зробила "Свобода", і чекати не варто було".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція на виборах набере 55 %, але потім "регіонали" перекуплять мажоритарників - Чорновіл

"Ніби заплановано були зроблені кілька надзвичайно радикальних висловлювань, які потім без контексту свідомо були вирвані і розповсюджені у ЗМІ РФ. Це все вишиковувалось у ряд, що давав можливість лякати електорат Партії регіонів можливістю приходу до влади таких от радикалів. Хоча у "Свободі" є прекрасні люди. Це і талановитий режисер покійний Іллєнко, і Богдан Бенюк — людина, яка не має подвійного дна і якихось завдань", — додав він.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ: "Свобода" — не ангели, але з КОДу їх не виключать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

139

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути