вівторок, 06 липня 2010 11:49

Бюджетний кодекс Азарова назвали тоталітарним

Бюджетний кодекс Азарова назвали тоталітарним

Фракція НУ-НС не голосуватиме за урядовий проект бюджетного кодексу.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявила депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна.

"У тому документі, який підготували до другого читання не внесли жодної поправки від опозиції. На 99.9% це поправки "регіоналів...У цьому документі залишаються норми, які не дозволяють його підтримувати", - зазначила депутат.

Серед "хибних" норм, вона  назвала дозвіл бюджетним установам заробляти.

"Фактично бюджетним установам дозволяється заробітчанство. Вони можуть мати власні надходження від будь-якої діяльності. А це хибна норма", - підкреслила депутат.

За її словами поєднувати функції бюджетних установ та бізнесу не можна.

"Адже якщо держава хоче на якомусь ринку заробляти вона створює державне підприємство, а не бюджетну установу, а якщо це(заробляє гроші- Ред.) робить бюджетна установа, то вона руйнує конкуренцію", - заявила Ляпіна

Депутат також незадоволена тим, що у кодексі залишається розподіл грошей на місцях.

"На тому ж рівні залишаються бюджетні стосунки з усіма недолугостями. Програють райони і села. Виграють міста", - зазначила парламентар.

Водночас член бюджетного комітету "бютівець" Дмитро Ветвицький наголосив, що сьогодні о 12.00 відбудеться екстренне засідання бюджетного комітету, на якому мають остаточно вирішити долю поправок від опозиції

"Але якщо ситуація не зміниться, то БЮТ також не підтримає кодекс. Адже нас непокоїть те, що жодна поправка від опозиції навіть не розглядалася", - підкреслив парламентар.

"БЮТівець" зазначив, що згідно із кодексом, всі повноваження у сфері фінансів переходять до Кабміну, а комітет втрачає повноваження щодо контролю.

"Все спрямовується на більш тоталітарну систему розподілу бюджету, бо іде повна концентрація влади та розподілу бюджетного ресурсу", - резюмував парламентар.

Раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що його політична сила наполягає, щоб бюджетний кодекс було ухвалено до кіця місяця.

Зараз ви читаєте новину «Бюджетний кодекс Азарова назвали тоталітарним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути