Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 16:01

Бєлковський похвалився як з допомогою Росії виграв у Донія ящик коньяку

Бєлковський похвалився як з допомогою Росії виграв у Донія ящик коньяку
Проблему Криму Кремль вирішуватиме в "інерційному режимі" – з часом все має вирішитися само собою. Так вважає російський політолог Станіслав Бєлковський. "Тобто ніяких планів анексії і роздачі паспортів немає", заявив він в інтерв`ю УНІАН.

"Якщо Україна не нападе на один з російських регіонів або на ЧФ у прямому розумінні цього слова, то ніякої зміни політики відносно Криму, яка склалася за останні 17 років, не буде, - упевнений політолог. - Хоча розмови лужкових і затуліних будуть. Вони продовжать їздити до Криму і тішити кримчан помилковими надіями. Поки надії не помруть – останніми, як і належить".

Бєлковський вважає, що політичне мислення Кремля носить реактивний характер: Кремль не втілює якусь геополітичну стратегію, а реагує на зовнішні виклики. "Якби Саакашвілі не напав на Цхінвал в ніч на 8 серпня, то Москва не визнавала би Осетію і Абхазію ще десятиріччя".

Як приклад до своєї тези про зацікавленість Кремля в збереженні статус-кво Криму Бєлковський пригадав про "тиху пролонгацію" Великого договору, "на чому, до речі, я виграв ящик коньяку у відомого українського політолога, нині – депутата Верховної Ради Олеся Донія. Два місяці тому ми з ним посперечалися в прямому ефірі радіо "Свобода", вийде Росія з Великого договору чи ні. Я говорив, що не вийде, він – що, швидше за все, договір буде припинений. Я ще не дзвонив із цього приводу панові Донію, але зателефоную обов`язково. Хоч би тому, що одну пляшку з ящика я обіцяв ведучій радіо "Свобода" як модератору і гарантові нашої суперечки".

Зараз ви читаєте новину «Бєлковський похвалився як з допомогою Росії виграв у Донія ящик коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути