Ексклюзиви
четвер, 09 лютого 2012 16:42

БЮТу не треба скаржитися на тих, хто перекуповує людей — Беспалий

БЮТу не треба скаржитися на тих, хто перекуповує людей — Беспалий

Якби не було таких багатьох прецедентів із БЮТівцями, що продалися, то не було би ніякого розслідування Романа Забзалюка. Про це заявив народний депутат ІІІ-V скликань, колишній "нашоукраїнкець" Борис Беспалий.

"Скандал із записами Забзалюка - внутрибютівська справа. Всі фігуранти - люди, які проходили у парламент по списках БЮТу, вони однаково заслуговують на моральний осуд. Яке їхало, таке здибало. Тим більше, що у парламент вони всі в'їхали на горбі Тимошенко", - сказав екс-нардеп.

На його думку, БЮТу не треба скаржитися на тих, хто перекуповує людей. Просто не слід продаватися. А влада завжди буде використовувати продажність і безпринципність опозиції.

"У юридичному аспекті передачі Рибаковим грошей Забзалюку є декілька моментів. Самого Забзалюка слід перевіряти на те, чи не була в його діях провокація до хабара. У кримінальному кодексі є відповідна стаття. Тут може бути дуже гидкий моральний аспект, якщо людина попросила гроші на лікування, а потім сказала, що це був хабар. З іншого боку, не зовсім зрозуміло, за що хабар чи підкуп. Чи було це просто аморально, чи мало місце правопорушення. Бо лише перехід із фракції у фракцію - не є злочином. Але враховуючи, що високопосадовець отримав велику суму грошей, слід перевірити", - зазначив Беспалий, припустивши, що грошові були.

Бо це не заперечують обидві стороні. Різниця тільки в сумі і мотивах: одні кажуть, що дали менше і на лікування, а інші - взяли більше і за перехід у фракцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забзалюк та Турчинов пропонували мені принести у ВР бомбу" — депутат Рибакова

"Забзалюк фактично прямо декларує - засоби виправдовують мету. Щоб когось зловити на гарячому, зробили провокацію. З такими підходами організатори цього скандалу з БЮТу просто під плінтусом. Забзалюк - це людина, яку поважали друзі, опоненти і нейтральні. У нього дуже хороша "кредитна історія". Тому я шокований. Не зрозуміло, чого він взяв участь у такій відвертій провокації. Адже провокація - не метод боротьби за правду. Можливо, у нього "ейфорія боротьби", як у спортсмена на футбольному полі. А керівництво думало, що вони будуть виглядати "білими лицарями". Але це зайвий раз нагадує, скільки зрадників у БЮТу було на всіх рівнях. Тим більше, що там і в середині історія з УСДП. Я вважаю нинішній режим антинародним, але навіть від Януковича, коли той програв вибори у 2005 році, так не розбігалися", - наголосив політик.

З його точки зору, "тушки" - одноразовий проект, оскільки перебігти з фракції можна раз. Зовсім непогано, що суспільству знову нагадали, що це за компанія.

Зараз ви читаєте новину «БЮТу не треба скаржитися на тих, хто перекуповує людей — Беспалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути