пʼятниця, 22 січня 2010 11:45

БЮТівці пішли з Ради, звинувативши Януковича у фальсифікаціях

БЮТівці пішли з Ради, звинувативши Януковича у фальсифікаціях

Народні депутати від БЮТ залишили сесійну залу Верховної Ради України.

Перед цим депутат Сергій Міщенко виголосив заяву від фракції, в якій підкреслюється, що БЮТ "не бачить сенсу" брати участь у сьогоднішньому засіданні парламенту.

За його словами, фракція БЮТ вважає, що Верховна Рада "не виконала свого основного обов"язку – не забезпечила на законодавчому рівні проведення чесних, прозорих та відкритих виборів президента України".

Він зазначив, що фракція неодноразово на цьому тижні вимагала розгляду змін до закону про вибори президента України.

В заяві фракції БЮТ зазначається, що проведення першого туру виборів президента 17 січня продемонструвало, що в чинному законі є "суттєві недоліки".

За словами авторів заяви, "в день голосування цими недоліками скористалася Партія регіонів".

"Ними були ретельно сплановані та підготовлені масові фальсифікації", - йдеться в заяві фракції БЮТ.

Також у БЮТ зазначають, що це була "лише репетиція масових фальсифікацій, які Партія регіонів планує застосувати під час другого туру президентських виборів".

"Зараз у Віктора Януковича залишається надія тільки на фальсифікацію виборів, а сьогодні ситуація штучно доведена до того, що вже технічно неможливо прийняти закон і втілити його в життя", - заявляють у Блоці Тимошенко.

Міщенко також нагадав, що на цьому тижні фракція БЮТ вимагала створення Тимчасової слідчої комісії щодо вивчення ситуації "з незаконним привласненням Януковичем державної резиденції "Межигір`я".

Він наголосив, що не було жодних "законних підстав" для зволікання зі створенням такої ТСК, оскільки є підписи 150 народних депутатів".

Депутат зазначив, що проект постанови про створення такої комісії "пролежав у профільному комітеті 2 місяці і не був розглянутий".

"З огляду на це фракція БЮТ заявляє, що законні вимоги нашої фракції грубо ігноруються. Ми не бачимо сенсу брати участь у сьогоднішньому засіданні Верховної Ради України", - наголосив Міщенко.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «БЮТівці пішли з Ради, звинувативши Януковича у фальсифікаціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути