понеділок, 11 червня 2012 15:23

"БЮТ-Батьківщина" оскаржила голосування за проект Ківалова-Колесніченка у ВАСУ

"БЮТ-Батьківщина" оскаржила голосування за проект Ківалова-Колесніченка у ВАСУ
Степан Курпіль озвучив причини оскарження "мовного" законопроекту. Фото: zik.ua

Народні депутати від фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко та Степан Курпіль подали позов до Вищого адміністративного суду України щодо голосування за "мовний" законопроект Колесніченка-Ківалова.

"Ми вирішили, що потрібно захищати українську мову всіма доступними способами. Голосування, яке відбулось, 5 червня у ВР є незаконним. Воно незаконне тому, що відбулось порушення декількох положень регламенту. Як відомо, регламент ВР має статус закону. Зокрема, за цей законопроект голосували "мертві душі", - розповів Курпіль.

Він також зазначив, що "за" голосували 234 людини, проти — 2, утримались — 0, не голосували — 12, а решта були відсутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада затвердила "мовний" закон у першому читанні - хто як голосував

За його словами, дехто з тих, хто голосував, не був навіть присутній у залі парламенту.

"Якщо відкинути тих, хто не був присутній у ВР, то за цей закон проголосували 172 депутати. Це явно недостатньо для ухвалення рішення. КСУ скасував зміни до Конституції 2004 року у зв'язку з тим, що була порушена процедура. Тут також порушені процедура і Конституція", - уточнив Курпіль.

Депутати підготували також заяву до ВР, в якій вимагають визнати результати голосування недійсними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко заявив, що БЮТ може оскаржувати його законопроект, скільки влізе

Вони також вимагають у ВАСУ, щоб він заборонив Комітету з питань духовності та культури готувати цей законопроект до другого читання.

"Річ не в тому, що він українофобський, а він такий і є, а в тому, що він незаконно прийнятий у першому читанні. Якщо у нас є справді якісь залишки незалежного судочинства, суд повинен скасувати результати цього ганебного голосування", - наголосив Курпіль.

За його словами, якщо ВАСУ не визнає це голосування незаконним, то бютівці звернуться до Європейського суду з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТ-Батьківщина" оскаржила голосування за проект Ківалова-Колесніченка у ВАСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути