Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2011 12:22

БЮТ зробив перший крок до скасування "харківських угод" Януковича - Медведєва

БЮТ зробив перший крок до скасування "харківських угод" Януковича - Медведєва

Фракція БЮТ у середу подасть проект постанови про створення ТСК щодо реалізації "харківських угод".

Про це під час погоджувальної ради сказав лідер фракції БЮТ-"Батьківщина" Іван Кириленко.

"На цьому тижні виповнюється рік як підписані "харківські угоди". Ми бачимо один наслідок підписання - створення тимчасової слідчої комісії, яка покладає відповідальність за ціну на газ на попередній уряд. Нашим громадянам від цього легше не стає. Проте хочу зазначити, що Україна бездоганно виконує свої зобов'язання за "харківськими угодами": прекрасно себе почувають російський флот, бізнес та мова, проте ми не бачимо ціни на газ у 100 доларів, 41 мільярда доларів інвестицій, не бачимо покращення стосунків з Росією", - додав нардеп.

"Гра в одні ворота нікому не потрібна. Політикум та суспільство хотіли б знати, що відбулося за рік і чому ми не бачимо покращення після підписання угод. Тому ми пропонуємо створити ТСК, щоб розібратися з цим", - підкреслив Кириленко.

У свою чергу, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що скасування "харківських угод" матиме катастрофічні наслідки для української економіки.

"Прозвучала пропозиція скасувати угоди. Можемо скасувати що завгодно. При цьому маємо розуміти наслідки, що стоять за цим. Якщо ліквідувати цю угоду вартість газу зросте на 100 доларів. Не хочу нагадувати, хто підписував цю формулу. Це є фактом, тому говорячи про такі речі, ми маємо обережно про це говорити, захищаючи перш за все інтереси держави", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, що 27 квітня 2010 року Верховна Рада ратифікувала "харківські угоди". Згідно до документів вартість газу для України зменшено на 100 доларів. В обмін на це термін перебування російського Чорноморського флоту на базі у Севастополі було подовжено на 25 років.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ зробив перший крок до скасування "харківських угод" Януковича - Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути