Ексклюзиви
понеділок, 01 грудня 2008 12:33

БЮТ: Спочатку коаліція, потім - спікер

У блоці Юлії Тимошенко упевнені, що питання обрання голови Верховної Ради України повинне бути включене до порядку денного другим після питання про формування нової коаліції. Таку позицію БЮТ підтвердив народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко журналістам на брифінгу.

"Я вважаю, що ми повинні це питання поставити не першим, а другим. Я хочу повторити цю тезу, що спочатку коаліція, потім спікер. Технічний спікер нам не потрібний, який підписуватиме закони, у тому числі і бюджет на 2009 рік, в який будуть вписані окремим рядком дострокові вибори", - сказав Міщенко.

За словами депутата, технічний спікер потрібен саме тим політичним силам, які прагнуть до дострокових виборів.

Нагадаємо, український парламент не збирається в пленарному режимі з 20 листопада. Цього дня перший віце-спікер Олександр Лавринович оголосив про закриття пленарного засідання після того, як депутати підтримали пропозицію працювати в комітетах до кінця тижня (за це рішення проголосували 302 народних депутата).

Саме тоді Лавринович і повідомив, що наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 2 грудня.

20 листопада Верховна Рада України під час пленарного засідання, не дивлячись на декілька спроб, так і не змогла обрати спікера. За пропозицію приступити до розгляду цього питання і внести його до порядку денного ВР проголосували лише 78 народних депутатів за необхідних 226 голосах, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ: Спочатку коаліція, потім - спікер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути