понеділок, 09 березня 2009 17:15

БЮТ: "Набріолінена людина" не командує ні "Альфою", ні СБУ

БЮТ: "Набріолінена людина" не командує ні "Альфою", ні СБУ

Депутат від БЮТ Святослав Олійник назвав абсурдом заяви першого заступника голови СБУ Валерія Хорошковского.

Парламентарій зазначив, що "зайва самовпевненість Хорошковського - це блеф".

"Заяви заступника глави СБУ Хорошковського про те, що "Альфа" прийде в Кабмін, виглядають так само абсурдно, якщо б один із заступників міністра внутрішніх справ заявив, що "Беркут" приїде захоплювати секретаріат президента", - сказав він.

За словами депутата, Хорошковський не командує "Альфою", так, як він і не командує СБУ, а також не веде слідство у справі "Нафтогазу".

"Заява Хорошковського порожня, а ця набріолінена людина разом з Ющенко і Балогою входить у купку гекачепістів, які протиставляють себе державі. А коли люди протиставляють себе державі, вони, безумовно приречені на крах", - заявив Олійник.

Він також нагадав, що відповідно до тексту присяги президента, він зобов"язаний піклуватися про інтереси України, а не Швейцарії.

"Коли держава знаходиться в суперечці, а президент у цій суперечці стає на сторону іноземної швейцарської компанії - це пряме порушення присяги, така позиція суперечить статусу президента і свідчить про втрату їм орієнтації" - резюмував Олійник.

Як повідомлялося, 8 березня Хорошковський допустив, що співробітники СБУ можуть зробити обшук у Кабінеті Міністрів у рамках розслідування справи про спірні 11 млрд. куб. м. природного газу.

Хорошковський зазначив, що слідчим у цій справі вдалося отримати ряд необхідних для розслідування документів, однак документів про передачу права власності на газ і зміну статусу газу із транзитного на імпортний СБУ не має.

Перший заступник голови СБУ закликає державні органи, компанії й посадових осіб, що мають стосунок до справи про заволодіння посадовими особами "Нафтогазу" 6,3 млрд. куб. м газу, добровільно надати СБУ для вивчення відповідні документи.

4 березня СБУ проводила в офісі "Нафтогазу" вилучення документів у рамках розслідування кримінальної справи за фактом заволодіння посадовими особами компанії 6,3 млрд. куб. м транзитного газу.

Шевченківський районний суд Києва заборонив СБУ проводити слідчі дії у цій справі.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ, Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «БЮТ: "Набріолінена людина" не командує ні "Альфою", ні СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути