середа, 02 червня 2010 11:32

БЮТ боїться, що гімн України дійде до "Союза нерушимых"

БЮТ боїться, що гімн України дійде до "Союза нерушимых"

Фракція БЮТ не буде підтримувати законопроект щодо зміни слів гімну України у разі його внесення коаліцією до парламенту.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Павло Мовчан.

За словами депутата, ініціатива міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича щодо заміни слів гімну недоречна і антиконституційна.

"Є історичні тексти. Наш гімн має за собою цілу історію. Всякі спроби переписати навіть такими великими людьми, як Павличко, є виявом власних амбіцій. Треба сприймати текст, який є – Чубинського. Тим паче, що доведено: "Ще не вмерла України ні слава, ні воля". Це його редакція", - зазначив Мовчан.

Він не знає, чому саме Шуфрич підняв питання зміни гімну.

"Може, для нього це надзвичайна ситуація. Хоча, з одного боку, це похвально, бо люди не байдужі. І це вже є позитивним проявом. Але ця зміна не вплине на подальшу долю держави. Треба боятися одного: щоб ми не дійшли до "Союза нерушимых". Влада зараз його як раз і творить. Я говорю образно. Але вони не знають, чим цей союз може закінчитись", - наголосив "бютівець".

Нагадаємо, Шуфрич пропонує поміняти слова гімну України.

"Я недавно сказав, що пора вже в нашому гімні поміняти перші слова. Це тільки два гімни в світі, наш і польський, починаються зі слів: "Ще не вмерла", - зазначив він.

"Якщо ще мені доля і народ України довірить представляти їх інтереси в парламенті, я ініціюю зміни до слів гімну. Щоб він починався приблизно так: "Вічно буде Україна, Її слава й воля", - сказав Шуфрич.

Коментуючи зауваження про те, що в такому випадку авторами гімну будуть записані Павло Чубинський, Михайло Вербицький і Нестор Шуфрич, він сказав: "Нехай це буде не Шуфрич, а ще 449 депутатів, або 299 - я сподіваюся, що депутатський корпус скоротять рано чи пізно".

Зараз ви читаєте новину «БЮТ боїться, що гімн України дійде до "Союза нерушимых"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути