вівторок, 26 вересня 2017 22:56

Будь-який українець має повне право застосовувати будь-які засоби для захисту

 

Громадяни, які застосовували зброю проти осіб, які проникли в їхній дім, мають бути виправдані.

Про це заявив парламентар від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Якщо хтось хоче незаконно проникнути до чужого житла, кожен має право захищати себе, свою сім'ю, своє здоров'я, свою власність", - пише він.

Він нагадав, що нещодавно на Харківщині до приватного будинку, де знаходилась 39-річна жінка на ім'я Олеся та двоє її не повнолітніх дітей, вдерся нетверезий сусід . Незважаючи на численні благання жінки покинути територію її домоволодіння, сусід пішов у наступ на неї. Забарикадувавшись у кімнаті, Олеся знайшла там зареєстровану помпову рушницю свого чоловіка і після попередження зробила постріли в бік нападника. Лише шостий постріл потрапив у голову нападника і він помер на місці. Поліція порушила справу за фактом можливого умисного вбиства під час перевищення мір необхідної самооборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підліток застрелився через сварку з дівчиною

"Почувши про цю справу, я взяв її на особистий контроль і впевнений, що Олеся повинна бути повністю виправдана. Будь-який українець, чи то вчитель, чи домогосподарка, чи підприємець, чи державний службовець, мають повне право застосовувати будь-які засоби для захисту своєї власності, свого життя та здров'я", - заявив Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Будь-який українець має повне право застосовувати будь-які засоби для захисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути