субота, 12 березня 2022 01:33

"Будемо бити по руках" - Кулеба про захоплення російськими окупантами українських АЕС

"Будемо бити по руках" - Кулеба про захоплення російськими окупантами українських АЕС
Кулеба прокоментував захоплення українських АЕС. Фото: Українська правда

Держава не збирається миритися зі спробами росіян встановити контроль над Запорізькою АЕС та загалом ядерними об'єктами країни.

В МАГАТЕ розуміють таку позицію, проте є нюанси, заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах, повідомляє Gazeta.ua.

З перших днів, коли відбулося захоплення Чорнобильської АЕС, потім Запорізької АЕС, помітні спроби росіян у той чи інший спосіб легітимізувати свою присутність на ядерних об'єктах України.

"Наприклад, виходять і кажуть: "А проведімо тристоронні консультації – МАГАТЕ, український регулятор ядерної енергії і російський". Я директорові МАГАТЕ сказав: "А з якого дива, перепрошую за свою дипломатичність, російський атомний регулятор братиме участь у консультаціях щодо української ядерної електростанції? Якщо ви принципові люди, якщо ви стоїте на захисті певних прав, то ви повинні сказати росіянам: "Киш. Вийшли за межі ядерних об'єктів, демілітаризували ядерні об'єкти і передали їх під контроль українських спеціалістів", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти перетворили Запорізьку АЕС на військову базу

Він наголосив, що це чесна принципова позиція, над якою Україна готова працювати.

"Якщо будуть хоч якісь найменші спроби під будь-яким соусом визнати присутність росіян на ядерних об'єктах України, то ми за ці спроби будемо грубо, але чесно і справедливо бити по руках. Бо ми розуміємо, про що йдеться. Про повзучі намагання закріпитись на наших ядерних об'єктах", – наголосив міністр.

Російські окупанти на Запорізькій АЕС зібрали персонал і повідомили, що тепер станція знаходиться у власності "Росатому". Вони стверджують, що станція нібито вже не належить Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Будемо бити по руках" - Кулеба про захоплення російськими окупантами українських АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути