середа, 14 лютого 2018 15:57

Будемо знімати напругу: українська делегація їде у Варшаву

Будемо знімати напругу: українська делегація їде у Варшаву
16 лютого українська делегація відвідає Варшаву, де проведе переговори з польскими колегами щодо так званого "антибандерівського" закону. Фото: відкриті джерела

16 лютого українська делегація відвідає Варшаву, де проведе переговори з польскими колегами щодо "антибандерівського закону".

Про це заявив журналістам віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Виконуючи домовленості президента України з президентом Польщі, 16 лютого я планую відвідати Варшаву і зустрітися зі своїм польським колегою Пйотром Глінським", - сказав він.

"Зараз нам важливо зняти ту напругу в українсько-польських відносинах, яка останнім часом, у тому числі штучно, накручується різними політичним силами, зокрема і зовнішніми чинниками. Тому основна місія – розпочати діалог з польською стороною на цю тему. З іншого боку, безумовно, ми не можемо не реагувати на останні події, зокрема стосовно ухвалення змін до закону Про інститут національної пам'яті Польщі.

Вважаємо, що закон має бути змінений", - заявив віце-прем'єр-міністр.

"Будемо захищати права наших співгромадян не лише в Україні, а й за межами нашої держави", - сказав Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шухевич жорстко прокоментував скандальний закон у Польщі

6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті. Водночас він направив закон до Конституційного суду на перевірку.

Закон серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Україна раніше закликала польського президента не підписувати ухвалені парламентом зміни. Категорично проти закону виступив Ізраїль.

Зараз ви читаєте новину «Будемо знімати напругу: українська делегація їде у Варшаву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути