четвер, 11 жовтня 2018 12:03

"Буде щось позитивне" - екзарх щодо автокефалії УПЦ

"Буде щось позитивне" - екзарх щодо автокефалії УПЦ
Екзархи перебували в Україні з 17 вересня до 5 жовтня. Фото: ukrinform.ua

До кінця дня може бути оголошене рішення щодо надання томосу українській православної церкви.

Таке сподівання висловив екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл зі США, який перебував у Києві.

Даниїл і його колега Іларіон із Канади другий день звітують на засіданні Синоду Константинопольського щодо надання томосу Україні.

"Ми провели першу зустріч із членами Синоду, з патріархом. Сьогодні зранку продовжуємо. Маємо надію, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь була сприйнята чудово. Усі були зацікавлені українським питанням, було багато питань і відповідей. Так що, думаю, буде щось позитивне. Буде ще продовження доповіді та обговорення. Думаю, за кілька годин ви почуєте результати", - сказав Даниїл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після надання томосу зникнуть УПЦ КП і УПЦ МП

19 квітня Верховна Рада України підтримала звернення президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію. Цю ідею також підтримало і керівництво Української православної церкви Київського патріархату й Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

У рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами у Києві архієпископа Даниїла Памфилійського із США і єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади. Вони перебували у Києві до 5 жовтня.

9-11 жовтня Синод Вселенського патріархату проводить засідання, на якому розглядає звіт екзархів. Очікується, що 11 жовтня буде рішення про надання томосу православній церкві в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Буде щось позитивне" - екзарх щодо автокефалії УПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути