неділя, 07 жовтня 2018 17:06

Після надання томосу зникнуть УПЦ КП і УПЦ МП

Після надання томосу зникнуть УПЦ КП і УПЦ МП

Після надання томосу і створення помісної церкви таких назв, як Українська православна церква Київського патріархату чи УПЦ Московського патріархату не буде. Об'єднана релігійна структура називатиметься "Українська православна церква". Про це розповів директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш в інтерв'ю сайту "Главком".

"До Української православної церкви ввійде більшість представників духовенства всіх православних конфесій, - говорить чиновник. - Зараз вони перебувають в очікуванні. Зайняли спостережну позицію. Думаю, що також половина або й більше структур УПЦ Московського патріархату відразу чи в найближчій перспективі теж прийдуть до Української православної церкви. Серйозних конфліктів ніде не повинно виникнути. Звичайно, за умови дотримання законодавства, що гарантує всім право вільного вибору".

Статус Московського патріархату в Україні теж зміниться. Цей патріархат або стане екзархатом - окремою адміністративно-територіальною одиницею, зарубіжною по відношенню до основної церкви, - або переформатується на окрему митрополію Російської церкви в Україні.

"У будь-якому разі віряни нарешті зможуть чітко зрозуміти, до кого вони належать", - говорить Юраш.

Службі безпеки України відомо про два напрями дестабілізації ситуації в Україні зі сторони Росії. Одним із них є розпалювання міжконфесійної ворожнечі шляхом інспірування захоплення культових споруд нібито представниками праворадикальних націоналістичних організацій, що дозволить у подальшому інспірувати силові протистояння та масові акції протестів за участю вірян.

Зараз ви читаєте новину «Після надання томосу зникнуть УПЦ КП і УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути