понеділок, 30 січня 2023 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов відповів, якими бачить відносини України й РФ після війни

Буданов відповів, якими бачить відносини України й РФ після війни
Головний розвідник України Кирило Буданов висловився про післявоєнні відносини України та РФ. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов сказав, якими бачить майбутні відносини між Україною та Росією.

За його словами, це буде "складний процес". Про це він заявив в інтерв'ю виданню Wirtualna Polska.

"Цікаво, що нині в російському інформаційному просторі, насамперед в Інтернеті, а також серед частини опозиції, починає пропагуватися думка, що в цьому вторгненні слід звинувачувати лише "путінську кліку". І суспільство тут ні до чого. А ще ми воюємо з країною, де понад дві третини населення підтримало дії Путіна (президента Росії Володимира Путіна. – Gazeta.ua)", – сказав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, що може зупинити ракетний терор Росії

За його словами, зараз невідомо, яким буде майбутнє Росії: на скільки елементів держава розпадеться і з ким доведеться говорити про репарації та притягнення до відповідальності винних у злочинах.

"Завдання України – системне й державне ослаблення Російської Федерації. Для цього ми маємо активно входити до євроатлантичних та європейських структур: політичних, економічних, безпекових, правових, гуманітарних та освітніх", – зауважив Буданов.

Він зазначив, що Україна має забути про пострадянський період, "як про страшний сон".

"Нарешті ми повинні мати певну форму контролю над новою післявоєнною Російською Федерацією. Щоб ніколи не повторилося те, що було з Україною", – сказав розвідник.

Також Кирило Буданов зробив черговий оптимістичний прогноз про перемогу України. За його словами, Збройні сили України переможуть РФ, як Давид Голіафа.

Буданов зазначив, що Україна вже зруйнувала міф про "другу армію світу". Відсіч повномасштабного російського вторгнення Силами оборони є свідченням унікальності української армії.

Зараз ви читаєте новину «Буданов відповів, якими бачить відносини України й РФ після війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути