Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2024 10:29

Буданов входив до елітного підрозділу ЦРУ - NYT

Буданов входив до елітного підрозділу ЦРУ - NYT
Партнерство ЦРУ і ГУР розпочалося наприкінці лютого 2014 року. Фото: eastnews.ua

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у 2016 році входив до елітного підрозділу, який в Україні готувало Центральне розвідуправління Сполучених Штатів Америки.

За інформацією видання, генерал Буданов був висхідною зіркою в підрозділі "Загін 2245", пише The New York Times.

"Буданов був одним із офіцерів підрозділу, який захоплював російські безпілотники та засоби зв'язку, щоб технічні фахівці ЦРУ могли переробити їх і зламати московські системи шифрування. Генерал Буданов був відомий сміливими операціями в тилу ворога і мав глибокі зв'язки з ЦРУ. Агентство підготувало його, а також зробило екстраординарний крок, відправивши на реабілітацію до Національного військово-медичного центру Волтера Ріда в Меріленді після того, як він отримав поранення правої руки під час боїв на Донбасі", - йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти розкрили подробиці співпраці ГУР із ЦРУ

Під час однієї з операція переодягнений у російську форму Буданов повів спецпризначенців через вузьку затоку на надувних катерах, висадившись вночі в окупованому Криму. На них там чекав елітний російський спецназ. Українці дали відсіч, ліквідувавши ворожих бійців, зокрема й сина російського генерала. Після цього українці відступили до берегової лінії та годинами пливли морем до контрольованої Україною території.

"Це була катастрофа. У публічному зверненні президент РФ Володимир Путін тоді звинуватив українців у підготовці теракту та пообіцяв помститися за загибель російських бойовиків", - зазначають журналісти.

Партнерство з українцями було настільки успішним, що ЦРУ захотіло повторити це із іншими європейськими розвідувальними службами, які мають спільні інтереси у протидії РФ.

Директор ЦРУ Вільям Бернс прогнозує, що 2024 рік буде важким для українців, оскільки російський диктатор Володимир Путін не відмовився від своїх планів окупувати Україну. Він уточнив, що Путін був і залишається одержимим встановленням контролю над Україною. Без цього контролю диктатор "вважає неможливим для Росії бути великою державою або для нього бути великим російським лідером".

Зараз ви читаєте новину «Буданов входив до елітного підрозділу ЦРУ - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути