субота, 24 червня 2023 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов прокоментував повстання Пригожина проти Міноборони РФ

Буданов прокоментував повстання Пригожина проти Міноборони РФ
Українська розвідка прокоментувала події в РФ. Фото: eastnews.ua

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прокоментував події в Росії, які відбуваються протягом останніх двох діб.

24 червня в ефірі національного телемарафону він заявив, що усе, що зараз відбувається в РФ, цілком реально та не є постановкою, передає Gazeta.ua.

"Це зустрічний бій правди з неправдою. Я не назву це грою на публіку чи навіть фейком. Це абсолютно не туди. Цей конфлікт цілком реальний і вони його і не приховують. Чому це так ріже око? Тому що очільник приватної військової компанії "Вагнер" в принципі каже здебільшого правду. Міноборони РФ каже неправду", – зазначив він.

Подивіться навкруги, це точно не переможна війна, передав Буданов учорашні висловлювання Євгена Пригожина короткою фразою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували "повстання" Пригожина проти Міноборони РФ

Учора засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" у розлогому інтерв'ю заявив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну жодним чином не пов'язане із 8 роками війни на Донбасі. Воно було продиктоване бажанням російської еліти перетворити Україну на маріонеткову державу з подальшим розділом її економічних активів.

Пригожин визнав, що усі 8 років на Донбасі були взаємні обстріли між українськими військовими та росіянами, а інтенсивність цих обстрілів періодично підвищувалася чи знижувалася. Водночас причиною повномасштабного вторгнення в країну він назвав бажання Москви поставити гауляйтером України екснардепа Віктора Медведчука.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у російському Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Вчора ватажок "вагнерівців" Пригожин звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої. У Кремлі це заперечують.

Війська Пригожина висунулися в бік російських кордонів. У Москві та низці російських міст перекривають дороги та вулиці. Біля Кремля з'явилася військова техніка.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ "в курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи".

Зараз ви читаєте новину «Буданов прокоментував повстання Пригожина проти Міноборони РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути