четвер, 17 червня 2010 08:32

Бродський готує фермерам-"латифундистам" сюрприз

Бродський готує фермерам-"латифундистам" сюрприз

Державний комітет з питань регуляторної політики і підприємництва вивчає ситуацію, що склалася з фіксованим податком для сільськогосподарських підприємств і відшкодуванням ПДВ для зернотрейдерів і має намір ініціювати відповідні зміни в проекті Податкового кодексу.

Як повідомили у відділі інформаційної політики і зв`язків із ЗМІ Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва, про це заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

"Вважаю, що фермер може мати господарство до 25 га. Податок для нього ми не змінюватимемо. Для великих фермерів, які мають до 3 тис. га, пропонуємо підняти податок удвічі. Але люди, які мають по 30, 50, 100 тисяч га – це вже не фермери, а латифундисти, які працюють за екстенсивним методом. Вони не можуть працювати на спрощеній системі. Це просто нонсенс. У них виходить податок на 1 га в розмірі 20 грн. Це створює нерівні умови на ринку", – заявляє голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський .

На його думку, такі "латифундисти" повинні платити податок за загальною системою оподаткування, а не за спрощеною, як це відбувається нині.

Крім того, за словами Бродського , комітет вивчає питання несправедливого відшкодування ПДВ зернотрейдерам при експорті сільгосппродукції, завдяки якому зернотрейдери одержують набагато більші прибутки, ніж самі виробники.

Як заявив голова комітету, між першим і другим читанням проекту Податкового кодексу Держкомпідприємництва ініціюватиме зміни до проекту з метою створення конкурентних умов у сільському господарстві.

Кабінет міністрів України на засіданні 9 червня ц.р. схвалив проект Податкового кодексу. За словами міністра фінансів України Ярошенка, в Податковому кодексі зберігається спеціальний режим оподаткування в сферах сільського, лісового господарства і рибальства.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Бродський готує фермерам-"латифундистам" сюрприз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути