Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 17:28

Британія "здасть" засновника Wikileaks Швеції

Британія "здасть" засновника Wikileaks Швеції

Джуліан Ассанж, засновник сайту Wikileaks, що спеціалізується на витоках інформації, буде екстрадований з Великої Британії до Швеції.

Відповідне рішення у четвер, 24 лютого, прийняв британський суд. Воно може бути оскаржене протягом тижня. Захист вже заявила про намір зробити це. У Швеції австралійського програміста хочуть допитати у зв'язку зі злочинами сексуального характеру. Британський суддя Говард Ріддл заявив, що ордер на арешт Ассанжа, виданий владою Швеції, законний.

Джуліан Ассанж був заарештований у Великій Британії в грудні 2010 року. Кримінальне розслідування щодо програміста в Швеції ведеться з серпня того ж року: дві жінки звинувачують його в сексуальних домаганнях. Сам Ассанж неодноразово заявляв, що пов'язує переслідування зі скандалами навколо сайту WikiLeaks. Звинувачення він називає сфабрикованими.

У середині грудня Ассанжа звільнили під заставу до розгляду питання про екстрадицію. Сума застави склала 240 тисяч фунтів.

Зараз ви читаєте новину «Британія "здасть" засновника Wikileaks Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути