четвер, 23 грудня 2021 20:02

Британія попередила РФ про серйозні наслідки вторгнення в Україну

Британія попередила РФ про серйозні наслідки вторгнення в Україну
Нарощування військової присутності РФ на кордоні з Україною і в окупованому Криму є неприйнятним. Фото: pixabay.com

Очільниця Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс засудила агресивну риторику Кремля щодо України і НАТО.

Трасс також попередила РФ про серйозні наслідки можливого вторгнення в Україну, повідомляє британське посольство в Москві.

"Агресивна і провокаційна риторика Кремля проти України і НАТО повинна припинитися. НАТО є оборонним союзом, і Україна продовжує демонструвати похвальну стриманість. Єдиний вихід із нинішньої ситуації для Росії – це діалог, і я вітаю той факт, що Росія дала сигнал про готовність розпочати переговори в січні. Російському уряду необхідно згорнути свою діяльність і почати серйозні дискусії", - йдеться у повідомленні.

Нарощування військової присутності РФ на кордоні з Україною і в окупованому Криму є неприйнятним.

"Будь-яке вторгнення Росії буде величезною стратегічною помилкою і спричинить рішучу відповідь, включаючи скоординовані з нашими союзниками санкції, що призведе до серйозних наслідків для інтересів і економіки РФ. Велика Британія висловлює незмінну підтримку Україні", - підкреслила міністерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова МЗС Британії закликала незалежні країни відмовитися від постачання газу з РФ

17 грудня Головне управління розвідки Мініоборони України заявило, що російські окупанти на Донбасі обладнують нові основні та запасні вогневі позиції біля лінії розмежування. Також бойовики озброюються важкою технікою: танками, мінометами, гаубицями та самохідні артилерійські установки.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тис.військовослужбовців і готується до вторгнення в кінці січня-початку лютого 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Британія попередила РФ про серйозні наслідки вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути