четвер, 30 травня 2013 02:44

Бригинець пропонує популяризувати українську історію за допомогою сучасних серіалів

Бригинець пропонує популяризувати українську історію за допомогою сучасних серіалів
Бригинець вважає, що необхідно зняти серіали по всіх ключових питаннях української історії. Фото: gre4ka.info

Народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець хоче популяризувати певні об'єкти української історії за допомогою сучасних серіалів, а не шляхом встановлення пам'ятників, як це було раніше.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Подивіться, що зараз робиться з ситуацією навколо Роксолани. Ті підходи до Роксолани, які були закладені видатними українськими письменниками та істориками, руйнуються тим, що з'явився турецький серіал, який дещо інакше показує цю ситуацію, – говорить депутат. – У цьому розумінні, на мою думку, держава повинна знайти консенсус у середині самої себе і зробити серіали по всіх ключових питаннях української історії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бригинець хоче зняти українську Санта-Барбару про Тараса Шевченка

А в Україні, на думку політика, таких ключових питань є достатньо багато.

"Перше – це створення Києво-Руської держави у 9 чи 8 столітті: як вона з'явилася, звідки пішла тощо. Це викликає багато сумнівів і штучних трактовок із боку інших держав. Друге, це історія подій, пов'язаних із козацтвом. Безумовно, це також події, пов'язані зі створенням незалежної держави на початку 20 століття, Голодомор, ситуація з УПА тощо. І треба розказати про певні події через долю конкретних історичних персонажів чи просто рядових людей", – переконаний Бригинець.

За його словами, сьогодні дуже суттєво змінилася стратегія популяризації певних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головне, щоб сценарій серіалу про Шевченка не писали нинішні "табачники" і "бузини" - нардеп

"Ми знаємо, що у певні періоди останніх ста років домінувала монументальна реклама. У радянський період встановлювали великі, потужні пам'ятники. І зараз, пригадайте, скільки було витрачено грошей на встановлення розкішних і не дуже проектів, пов'язаних із Голодомором. Але от серіал про Голодомор дав би більше змін в уявленнях української громади, ніж будь-який навіть найбільший і шикарний пам'ятник", – вважає нардеп.

Бригинець також додав: "Тому сьогодні, коли ми перебуваємо в іншому суспільстві, ніж це було сто років тому, треба застосовувати нові системи популяризації, увічнення чи донесення тих чи інших інформаційних посилів".

Зараз ви читаєте новину «Бригинець пропонує популяризувати українську історію за допомогою сучасних серіалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути