понеділок, 03 листопада 2008 14:03

Брати Клюєви хочуть купити "Промінвестбанк"

Представники Партії регіонів - Сергій і Андрій Клюєви і Валентин Ландик створюють консорціум для придбання "Промінвестбанку".

Крім них придбати ПІБ планує "Альфа-банк", який об"єднався з групою інвесторів, яких представляє Микола Лагун, пише в понеділок видання "Комерсант-Україна".

Банкіри вважають, що претенденти на покупку ПІБу створюють консорціуми, тому що в кожного з них не вистачає всієї суми необхідних інвестицій у 2,4 млрд. дол. Тим часом банк цього тижня може купити зовсім інший учасник, що таємно підписав договір про покупку до 40% акцій.

Джерело в "Альфа-банку" повідомило, що в минулі вихідні представники банку домовилися з групою українських інвесторів, яких представляє співвласник банку "Дельта" Микола Лагун, разом придбати "Промінвестбанк".

"Частки, з якими ми будемо входити в капітал, поки не визначені, тому що неясно, хто з інвесторів Лагуна скільки вкладе грошей,- сказало джерело.- З одного боку, ми беремо участь грошима, з іншого боку - надамо менеджмент, який має великий досвід роботи у великому банку і управління рахунками важкої металургії".

Один з претендентів на покупку ПІБу розповів про створення ще одного консорціуму: "Депутати від Партії регіонів - брати Клюєви і Валентин Ландик - збирали консорціум вкладників і пропонували за рахунок тих внесків, що вони тримали в ПІБ, провести емісію й одержати акції банку,- заявило джерело.- Нацбанк не схвалив таку схему і зажадав внесення живих грошей".

"За вимогою регулятора, зараз у банк потрібно внести близько 1 млрд. дол. для підтримки ліквідності, а також повернути кредит НБУ на 1 млрд. дол. У консорціуму таких грошей немає, тому пан Клюєв поїхав до Москви домовитися про позику під якісь активи".

Сергій Клюєв і Валентин Ландик у неділю на телефонні дзвінки не відповідали, а Андрій Клюєв підтвердив, що консорціум зацікавлений у покупці ПІБу.

"Зараз рано про це говорити,- сказав він.- Я зможу предметно про це розповісти наприкінці наступного тижня, коли нормально буде виписана концепція", повідомляє Економічна правда.

Зараз ви читаєте новину «Брати Клюєви хочуть купити "Промінвестбанк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути