Ексклюзиви
середа, 25 жовтня 2023 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель зробив потужну заяву про війну в Україні

Боррель зробив потужну заяву про війну в Україні
Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики пояснив, чому війна в Україні не може швидко закінчитися. Фото: eastnews.ua

Євросоюз не допуститить капітуляції України перед російським агресором.

У Кремлі сподіваються, що Захід припинить підтримку Києва, але цього не буде, заявив у вівторок верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель, повідомляє сайт Європейської Ради.

"Я знаю, як швидко закінчити війну. Якщо ми перестанемо підтримувати Україну, це закінчиться капітуляцією українців. Невже ми хочемо, щоб війна закінчилася так? Гадаю, ні. Ми не можемо дозволити Кремлю поставити маріонетковий уряд у Києві, а також мати російську армію на польському кордоні", - сказав Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть заблокувати багатомільярдний пакет допомоги Україні

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики на конференції "Європа і мир" наголосив, що Європейський Союз "не хоче допустити капітуляції України" перед режимом Володимира Путіна.

Розпочалася 609-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору. Протягом минулої доби на фронті відбулося близько 80 бойових зіткнень.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх західніше Вербового, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Протягом минулої доби авіація ЗСУ завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та ще три по зенітно-ракетних комплексах противника.

Зараз ви читаєте новину «Боррель зробив потужну заяву про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути