вівторок, 05 липня 2022 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель назвав головний прорахунок Путіна у війні з Україною

Боррель назвав головний прорахунок Путіна у війні з Україною
ЄС звільняється від залежності, що гальмувала рішення проти РФ. Фото: eastnews.ua

Європейський Союз поступово звільняється від залежності, що довго гальмувала політичні рішення проти агресивних дій президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Про це заявив 5 липня керівник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель у статті під назвою "Як діють санкції та коли вони вплинуть на Путіна", передає "Європейська правда".

"До кінця поточного року ЄС скоротить імпорт російської нафти на 90%. Ми також стрімко скорочуємо імпорт газу. Ймовірно, Путін вважав, що Європа не наважиться запровадити санкції через енергетичну залежність від РФ. Це – один із тих значних прорахунків російського режиму під час цього конфлікту", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС відреагували на ракетні удари росіян по Одещині

Боррель визнав, що настільки швидка відмова від російських енергоносіїв створює серйозні труднощі для багатьох країн ЄС, а також для низки секторів европейської економіки.

"Але це та ціна, яку ми маємо заплатити за захист нашої демократії та міжнародного права. Ми вживаємо необхідних заходів, щоб вирішити ці проблеми в дусі повної солідарності", – наголосив політик.

Європейський Союз почав роботу над новими санкціями проти Російської Федерації, які заборонять імпорт російського золота.

Низка країн ЄС наполягає на посиленні санкцій, наприклад, на газ. Водночас ЄС не має готовності до рішучих санкційних кроків. Натомість увага, імовірно, буде зосереджена на посиленні й розширенні поточних санкцій, як-от обмеження на експорт технологій, а також санкції проти російських олігархів і організацій.

Зараз ви читаєте новину «Боррель назвав головний прорахунок Путіна у війні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути