неділя, 05 червня 2022 21:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Боротьба проти Росії йтиме до останнього: експерт пояснив цілі та майбутнє "Рамштайну 3"

Боротьба проти Росії йтиме до останнього: експерт пояснив цілі та майбутнє "Рамштайну 3"
Третя зустріч у Рамштайні принесе нове озброєння, пояснює Антон Кучухідзе. Фото: "Українські новини"

Зустрічі у Рамштайні свідчать, що Захід визначився з підтримкою України до її перемоги. Країни-партнери дають чіткий сигнал, що російський сценарій миру не пройде. Третя зустріч у Рамштайні, яку анонсують на 15 червня, принесе нове озброєння. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів експерт-міжнародник Антон Кучухідзе.

"Захід в обличчі США та Великої Британії, які є найбільшими драйверами надання Україні далекобійного летального озброєння, зміг створити стабільну систему узгодження передачі зброї. Над цим багато працювала українська дипломатія і це дало результат. Є довіра до військово-політичного керівництва держави та віра в український народ. Це додатковий фактор, який допоміг нашим партнерам переконати ті країни, які вагаються. Адже Франція та Німеччина присутні у Рамштайні, щось обіцяють надати", – говорить Кучухідзе.

Стабілізація цього формату – це сигнал Росії, що боротьба проти них буде до останнього, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Штати не хочуть повторення Афганістану" – що відомо про нового посла США в Україні

"Голова Пентагону під час першої зустрічі у Рамштайні сказав, що ефективний результат можливий, якщо це формат діятиме стабільно. Ця стабільність узгодження позицій призводить до ефективності на полі бою української армії. Росія ж натомість активізувала наступ на Донбасі та одночасно лобістські структури. Тому що вони хотіли швидкого перемир'я. А постійні зустрічі у Рамштайні свідчать, що російський сценарій миру не пройде. Це важливий меседж Кремлю. Ціль визначена – йти до перемоги України", – каже Кучухідзе.

Третя зустріч у Рамштайні принесе нове озброєння, пояснює експерт.

"Це чутливі питання – що можна швидко передати, що у кого перебуває на озброєнні. Зараз відбувається вироблення механізмів передачі далекобійної летальної зброї", – додає Кучухідзе.

Цей формат існуватиме, щонайменше до перемоги України, наголошує експерт.

"А згодом міг би перерости у нову міжнародну структуру на знак підтримки безпеки на європейському континенті. Це не буде нове НАТО. Може бути відповідник Мюнхенській конференції, яка більш політична і про стратегії розвитку і глобальні проблеми. Таке ж може бути у форматі Рамштайну, але не про політику, а про військове співробітництво", – каже Кучухідзе.

Перша зустріч в новому форматі відбулась 26 квітня за ініціативи США на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Зібралися близько 40 країн, як з НАТО, так і поза Альянсу. Вони взяли на себе конкретні зобов'язання щодо військової допомоги Україні.

Наступна зустріч відбулась 23 травня. Там ще раз засвідчили готовність допомагати українській армії.

Незабаром пройде нова зустріч представників країн-членів Контактної групи допомоги обороні України. Орієнтовно можна очікувати її проведення 15 червня.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба проти Росії йтиме до останнього: експерт пояснив цілі та майбутнє "Рамштайну 3"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути