Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 19:01

Борг України перед Росією становить $2 млрд

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що на сьогодні Україна заборгувала Росії 2 млрд. доларів за спожитий від початку року газ. Про це він сказав на прес-конференції у Криму.

Ющенко висловив жаль, що влада не змогла вирішити це питання. "На жаль, владою, компетентною владою, досі не дано відповіді", - сказав він.

Президент також повідомив, що доручив уряду і прем"єр-міністру невідкладно сформувати директиви і відправити делегацію до Москви для переговорів.

Ющенко висловив переконання, що ці переговори мають розпочатись вже цього тижня. На його думку, на них має йтися про об"єми і умови постачання газу у 2008 році.

Глава держави зазначив, що на політичному рівні ці питання були вирішені в рамках переговорів між президентами України та Росії. Ющенко назвав ці домовленості знаковими для двох сторін, принагідно подякувавши російській стороні та експертам, які брали участь у переговорах.

Однак, за словами Президента, реальна ситуація виявилася не такою простою і оптимістичною, як на рівні політичних домовленостей.

Ющенко також зазначив, що нещодавно мав розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було підтверджено, що згадані домовленості глав держав залишаються в силі, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Борг України перед Росією становить $2 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути