понеділок, 01 березня 2021 11:17

Боротьба з кнопкодавами: у Раді запрацює сенсорна кнопка

Боротьба з кнопкодавами: у Раді запрацює сенсорна кнопка
Про боротьбу з кнопкодавством багато говорили. Фото: "Укрінформ"

Завтра у Верховній Раді запрацює сенсорна кнопка для голосування. Про це сказав спікер Дмитро Разумков на погоджувальній раді в понеділок.

"Ще один важливий аспект - реформа Верховної Ради. Що унеможливить кнопкодавство. Ми багато про це говорили. Деякі аспекти будуть запровадженні цього тижня. Будуть встановлені камери, незабаром вони запрацюють", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народному депутату вперше повідомили про підозру за "кнопкодавство"

Спікер заявив про оновлення системи "Рада".

"Є декілька варіантів. Є і вітчизняні аналоги, й іноземні. Вони дозволяють використовувати біометричні показники людини, щоб точно вже зняти питання, пов'язані з кнопкодавством.

Але ми не маємо чекати. Тому що це коштує великих бюджетних витрат. Тому минулого тижня була завершена робота і проведено тестування, щоб запровадити в дію систему сенсорної кнопки в залі Верховної Ради. Вона працює, пройшла перевірку. З цього пленарного тижня ми вже зможемо використовувати її під час голосування, засідань", - розповів Разумков.

"Я вас всіх вітаю. Зможемо дійсно продемонструвати систему, яка не дозволятиме застосовувати кнопкодавство", - додав спікер.

17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. За його кандидатуру проголосували "Слуга народу" й ОПЗЖ. Табло показало 226 "за" — мінімальна кількість, необхідна для ухвалення рішення.

"Голос" і "Європейська солідарність" попросили перерву, щоб переконати голову ВР Дмитра Разумкова та голів фракцій переголосувати питання призначення.

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо кнопкодавства під час призначення Шкарлета.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба з кнопкодавами: у Раді запрацює сенсорна кнопка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути