вівторок, 06 березня 2018 16:31

Боротьба депутата за дочку: суд дав два місяці на розслідування дій матері

Боротьба депутата за дочку: суд дав два місяці на розслідування дій матері
Рішення стосується кримінального провадження, слідство по якому ведеться уже більше трьох років

Обухівський районний суд Київської області дав 2 місяці слідчому районного управління Нацполіції і прокурору Обухівського відділу Києво-Святошинської районної прокуратури на завершення досудового розслідування і передачі до суду кримінальної справи про невиконання судового рішення Ганною Рибалкою (Буткевич), повідомляє "ОРД".

Про це стало відомо з тексту рішення, яке є в розпорядженні редакції.

Рішення стосується кримінального провадження, слідство по якому ведеться уже понад 3 роки.

12 березня 2014 року Печерський районний суд Києва виніс рішення, яким зобов'язав Ганну Рибалку (Буткевич) не перешкоджати в реалізації законного права на участь у вихованні дитини її батьком, колишнім чоловіком Ганни Сергієм Рибалкою. З листопада 2014-го він є народним депутатом України. У ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що йому протягом 4 років не дають побачитися з дочкою.

Оскільки рішення Печерського суду систематично не виконувалося, 8 грудня 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про кримінальний злочин за ознаками ч. 1 ст. 382 КК – "умисне невиконання рішення суду, яке вступило в силу, або перешкоджання його виконанню" (штраф до 1700 грн або позбавлення волі до 3 років).

28 березня 2016 року Рибалці повідомили про підозру. 29 квітня 2016-го Рибалці спробували змінити статус з підозрюваної на свідка. 8 липня 2016 року слідчий Марюхна закрив провадження нібито у зв'язку з відсутністю складу злочину. Однак суд скасував це рішення і зобов'язав слідчого продовжити розслідування, яке триває досі, зазначається у рішенні Обухівського райсуду.

Згідно зі ст. 283 КПК України, прокурор у завершення досудового розслідування зобов'язаний або закрити кримінальне провадження; або звернутися до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності; або звернутися до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру. При цьому, згідно зі ст. 219 КПК, досудове розслідування мають завершити протягом 2 місяців після оголошення про підозру. Цей термін можуть продовжити до 1 року, якщо мова йде про тяжкий або особливо тяжкий злочин. У цій же справі, згідно з постановою Обухівського райсуду, "всі розумні строки, передбачені ст. 219 КПК", перевищені.

У зв'язку з цим, слідчий суддя прийняв рішення встановити для слідчого НП і прокурора процесуальний строк у 2 місяці на ухвалення процесуальних дій, спрямованих на завершення розслідування.

Раніше народний депутат Сергій Рибалка заявляв у ЗМІ, що родина Буткевич не дає йому бачитися з дочкою. Тим не менш, він регулярно перераховує аліменти на її утримання. Зокрема, згідно з опублікованими даними, за останні 2 роки перерахував майже 3,7 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба депутата за дочку: суд дав два місяці на розслідування дій матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути