четвер, 29 листопада 2012 14:26

Бондаренко розповів про подальшу долю міністрів

Бондаренко розповів про подальшу долю міністрів
Фото: glavcom.ua

Про подальшу долю Міністрів та депутатів, а саме хто з них залишиться у Парламенті, а хто прийде до уряду розповів кореспонденту Gazeta.ua директор Інституту української політики Костянтин Бондаренко.

За словами експерта, багато політиків сьогодні очікують своєї долі. "Міністри, які пройшли до Верховної Ради написали сьогодні заяви про те, що вони переходять у Верховну раду. Про те це ще не кінцеві заяви, оскільки кінцеві рішення вони будуть приймати вже після початку роботи Верховної Ради. З кожним із них буде проводитись співбесіда з приводу того чи не повернутися б комусь із них у Кабінет Міністрів", - розповів Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд не подає бюджет, бо не погодив макропоказники із МВФ - "бютівець"

На його думку, Петро Порошенко та Віктор Балога перейдуть на роботу у Верховну Раду. "Звичайно якщо Петру Порошенко не запропонують якусь вищу посаду. Міністр економіки - це не та посада про яку мріяв Петро Олексійович. Він відчуває, що Міністр економіки це занадто мало для нього. Тому він розглядає Верховну Раду для себе, як трамплін для більш високих посад. Це або у виконавчій владі, або десь у представницьких органах", - розповів Бондаренко.

На думку експерта, Олександр Лавринович є найбільш вигідним кандидатом на пост-спікера Верховної Ради. Колеснікову завжди було більш затишно у виконавчій владі. Адже він краще розуміє її, ніж законодавчу, і більш ефективний. Сергій Тігіпко навряд чи зараз займає бажану посаду.

"Сергій Тігіпко кілька разів робив заяви, що йому не зовсім цікаво працювати у Парламенті. Але на натомість зараз він може розглядати Парламент для себе, як такий собі період, коли можна відпочити від виконавчої влади. І він, як і Петро Порошенко, навряд чи зараз на своєму місці у Парламенті. Людина, яка виступала із буржуазною програмою на президентських виборах, а сьогодні призначений Міністром соціальної політики - це взагалі нонсенс. Що стосується подальшої його долі, очевидно, вона буде визначатися у майбутньому, тобто Парламент буде для нього певним транзитом", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні в Україні не існує держави як такої - екс-міністр юстиції

На думку Бондаренко, за Миколу Азарова можуть не проголосувати у парламенті. "Дуже цікавою є ситуація з Миколою Азаровим, який написав заяву сьогодні, пішов у Парламент. Очевидно, після написання заяви йому прийдеться повторно постати перед Парламентом, щоб його затвердили. Але тут може виникнути певна несподіванка", - розповів Бондаренко.

На думку експерта, що Андрій Клюєв займе посаду директора-розпорядника парламенту. "Андрій Клюєв може мати ідеальну неформальну посаду — це такий собі директор-розпорядник Парламенту. Принаймні його організаторські здібності на сьогоднішній день є одними з найкращих, вони практично всіма визнаються. Я думаю, що якраз Андрій Петрович може виступити в ролі людини, яка знає, що робити із тим Парламентом", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Бондаренко розповів про подальшу долю міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути