субота, 19 листопада 2022 03:58

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бомба уповільненої дії": Кулеба пояснив, чим небезпечні переговори з Путіним

"Бомба уповільненої дії": Кулеба пояснив, чим небезпечні переговори з Путіним
Кулеба підкреслив, що Європі пора відмовитися від страху перед Росією. Фото: mfa.gov.ua

Росія намагається заморозити війну в Україні, переслідуючи власні інтереси й цю заморозку РФ в майбутньому оберне проти Європи.

Фактично, РФ намагається створити з війни в Україні величезну "бомбу уповільненої дії" в центрі Європи, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відеозверненні до учасників конгресу Пан'європейського союзу з нагоди 100-річчя організації у Відні, повідомляє Укрінформ.

"Нам потрібна перемога, а не нічия. Якщо ми дозволимо Росії отримати паузу зараз, то Путін створить із замороженого конфлікту гігантську бомбу уповільненої дії в центрі Європи, готову вибухнути в будь-який момент. Для Європи було б стратегічною помилкою прагнути до такого результату" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пєсков готовий говорити із Заходом, щоб Україна погодилась на переговори

Кулеба зажадав від партнерів України припинити пропонувати Києву компроміси, які включають якісь територіальні чи інші поступки Росії, оскільки це по суті компроміси в першу чергу з європейською безпекою. Справжній мир в Україну принесе лише перемога України - це вже неодноразово доведено діями ЗСУ та успішними контрнаступами восени.

"Важливою умовою на шляху до перемоги є відмова від страху" - додав він.

Відсутність світла і тепла в багатьох районах України – це наслідки дій української влади, яка відмовляється від переговорів. З такою заявою 17 листопада виступив спікер президента РФ Дмитро Пєсков. Він також заявив, що ракетні удари завдаються по об'єктах інфраструктури України, які нібито "прямо або побічно мають відношення до її військового потенціалу"

Президент України Володимир Зеленський отримував сигнали від лідерів держав, що президент країни-агресора Російської Федерації Володимир Путін хоче переговорів. Такі сигнали надходили до звільнення від російських окупантів Херсона. Про це Зеленський сказав у середу, 16 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Бомба уповільненої дії": Кулеба пояснив, чим небезпечні переговори з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути