Ексклюзиви
середа, 20 травня 2020 17:39

Болгарія висловила різкий протест Україні

Болгарія висловила різкий протест Україні
Болгарія обурилася намірами України поділити Болградський район на Одещині. Фото: pixabay.com

Парламент Болгарії виступив з різким протестом проти планів влади України з проведення адміністративної реформи Болградського району Одеської області.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу парламенту Болгарії, за відповідну заяву проголосували 109 болгарських депутатів, 19 утрималися, жоден не голосував проти.

Болградський район є одним із головних центрів болгарської меншини в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відстоюють необхідність російської мови

Болгарські парламентарі закликали свій уряд "вжити всіх можливих заходів перед урядом України для збереження цілісності болгарської громади в Болградській області в ході майбутньої адміністративно-територіальної реформи", сказано в заяві.

Раніше стало відомо, що в результаті адміністративної реформи Болградський район можуть розділити на 5 громад, де етнічні болгари більше не будуть більшістю. Це, на думку Болгарії, вдарить по правах болгарської меншини, яка налічує близько 250-300 тис. осіб (за неофіційними даними).

"Парламент Болгарії наполягає на тому, що розв'язання проблем болгарської громади в Україні є пріоритетним питанням, яке має бути вирішене в дусі прекрасних відносин між двома країнами й відповідно до європейських цінностей", – йдеться в ухваленій заяві.

Заяву невідкладно передали українському посольству.

Берлін назвав сумнівними мотиви кримінального переслідування понад 80 кримських татар в анексованому Криму та закликав РФ забезпечити права кримськотатарського народу.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія висловила різкий протест Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути