вівторок, 19 травня 2020 09:40

Росія переслідує кримських татар за сумнівними мотивами – уряд Німеччини

Росія переслідує кримських татар за сумнівними мотивами – уряд Німеччини
У Німеччині закликали закликали Росію повністю гарантувати права кримськотатарської меншини. Фото: reuters.com

Берлін назвав сумнівними мотиви кримінального переслідування понад 80 кримських татар на анексованому півострові та закликав РФ забезпечити права кримськотатарського народу.

На цьому наголосили у спільній заяві уповноважена уряду Німеччини з політики щодо дотримання прав людини та гуманітарної допомоги Бербель Кофлер та координатор уряду з міжсуспільної співпраці з Росією, Центральною Азією та країнами "Східного партнерства" Дірк Візе, пише "Європейська правда".

Вони згадали депортацію сотень тисяч кримських татар за наказом Сталіна 76 років тому і наголосили, що й зараз цей народ не може жити в умовах свободи й самовизначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді розповіли, як повертатимуть Крим

"Після анексії Кримського півострова Росією, яка відбулася у порушення міжнародного права, становище кримських татар різко погіршилося. Вони є жертвами систематичного залякування й утисків та не можуть вільно сповідувати свої переконання. Меджліс, центральний орган самоврядування, як і раніше заборонений, попри тимчасовий наказ Міжнародного суду ООН. Багато кримських татар покинули свою батьківщину, яку нещодавно здобули", - підкреслили німецькі політики й закликали Росію повністю гарантувати права кримськотатарської меншини.

На окупованому Росією півострові панує "антикримськотатарський психоз на найвищому рівні, навіть набагато вищий, ніж було за радянської влади", заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат від "ЄС" Мустафа Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «Росія переслідує кримських татар за сумнівними мотивами – уряд Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути