Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2010 09:35

Бойовикам "регіоналів" платять по $50 на день - Луценко

Бойовикам "регіоналів" платять по $50 на день - Луценко

Партія регіонів сконцентрувала на території Київської області близько двох тисяч колишніх співробітників силових і охоронних структур, стверджує Юрій Луценко, відправлений у відставку з поста міністра внутрішніх справ.

"За нашою інформацією, до столиці підтягуються особи, які мають досвід служби в силових структурах або досвід роботи в охоронних структурах. Їх оплата сягає $ 50 на день. З п"ятниці ми почали профілактичні заходи стосовно цих громадян", - сказав він в інтерв"ю "Дзеркалу тижня ", опублікованому в п"ятницю.

Луценко стверджує, що колишніх силовиків в Київській області концентрує Партія регіонів.

"Ці особи, скажімо так, ангажовані Партією регіонів. За останньою інформацією, 300 співробітників охоронних структур розмістили на території дитячого табору в Київській області. Загальна чисельність, за нашими відомостями, сягає двох тисяч людей", - відзначив він.

За словами Луценка, забезпечення порядку під час можливих масових акцій протесту з допомогою охоронних структур є звичайною практикою, але в даному випадку сконцентровані занадто великі силові ресурси.

"Насторожує не сам по собі факт існування охоронної структури. Вона є у будь-якому протестному містечку. Викликає занепокоєння те, що Партія регіонів масово рекрутує працівників охоронних структур. Їх кількість вже явно перевищує ту кількість, яка необхідна для підтримки порядку в їх таборі. Можна припустити , що є інші цілі. Або вони планують організацію кількох майданів, які охоплять усе місто. Або ставиться завдання паралізувати діяльність певних адміністративних структур ", - заявив Луценко.

Разом з тим він заявив, що якщо в другому турі президентських виборів жодна зі сторін не буде завищувати явку і вдаватися до інших видів грубих фальсифікацій, то суспільство прийме будь-який результат.

"Якщо в Донецьку та у Львові явка раптом" підскочить "до 95-98%, то обидва майдани не визнають будь-який результат. І ось тоді може статися все, що завгодно. І мені вкрай не хочеться бути виконуючим обов"язки міністра внутрішніх справ при зіткненні двох майданів. Але я все ще сподіваюся на здоровий глузд політиків ", - констатував Луценко.

При цьому він підкреслив, що міліція в змозі забезпечити підтримку громадського порядку в разі проведення масових протестних акцій.

"Чи здатна МВС гарантувати спокій на вулицях? Так. Я абсолютно впевнений, що у нас достатньо для цього сил і засобів. На жаль, не додало впевненості рішення Ради, яка проголосувала за зняття міністра. Справа в тому, що Внутрішні війська підпорядковуються виключно міністрові , а не в.о. Тим не менш, у нас з командувачем ВВ повне взаєморозуміння ", - заявив Луценко.

Проте Луценко нагадав, що за охорону багатьох адміністративних будівель відповідає управління Держохорони, і згідно з чинним законодавством, МВС не може контролювати ці об"єкти.

"Охорону Вищого адміністративного суду, окружного адміністративного суду, ЦВК, Верховної Ради, Кабінету міністрів, резиденції президента здійснює Управління державної охорони, підпорядковане главі держави, - констатував Луценко. - Тому МВС не може брати на себе всю повноту відповідальності за порядок і спокій на об"єктах , що знаходяться поза його веденням та контролем ".

Як повідомлялося, на позачерговому засіданні 28 лютого Верховна Рада за ініціативою Партії регіонів проголосувала за відставку Луценка з посади глави МВС. Цього ж дня уряд України прийняв рішення про його призначення першим заступником міністра внутрішніх справ - виконуючим обов"язки глави МВС.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Бойовикам "регіоналів" платять по $50 на день - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути