Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 08:43

Бойко: БЮТ роздає прибуткові шахти "своїм"

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Бойко заявляє, що державне підприємство "Свердловськантрацит" передане в оренду структурам, близьким до керівництва Блоку Юлії Тимошенко.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

"Структури, пов`язані з керівництвом Блоку Тимошенко, вже підписали договір про оренду і про спільну діяльність вугільного об`єднання "Свердловськантрацит", що прибутково працює у нас в країні", – заявив депутат.

При цьому Бойко зазначив, що найближчим часом буде обнародуваний договір про інвестиційну діяльність, за яким підприємство було здане в оренду.

"Це ціна і, взагалі, щирість у лапках, сьогоднішніх заяв про те, що все залишиться в державі і нічого не буде передано нікому у власність", - підкреслив Бойко.

Також Бойко повідомив, що він є противником спрощеної моделі приватизації шахт. На його думку, нормально працююча шахта, а також прибуткові підприємства мають залишатися в державній власності, а проблемні підприємства мають бути продані, але тільки під конкретні інвестиційні зобов`язання.

ДП "Свердловськантрацит" (Свердловськ, Луганська область) вже понад 70 років розробляє унікальне за якісними характеристикахами родовище енергетичного вугілля – високоякісного антрациту і займає одну з лідируючих позицій серед підприємств вугледобувної галузі України.

5 липня гірники "Свердловськантрацит" видали на гора 3 мільйони тонн вугілля з початку 2008 року, з них 128 тис. тонн додаткові до плану. Середньодобовий видобуток з початку року склала 17393 тонн, перевищивши плановий на 716 тонн. З початку року пройдено 16,6 км розкриваючих і готуючих гірських виробок.

З перевиконанням програми працюють шахти "Червоний партизан", "Харківська", ім. Свердлова - на їх рахунку понад 338,6 тисяч тонн надпланового вугілля. Понад 44% загального видобутку припадає на колектив шахти "Червоний партизан" - з початку року видобуто 1329,75 тисяч тонн.

Зараз ви читаєте новину «Бойко: БЮТ роздає прибуткові шахти "своїм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути