вівторок, 29 жовтня 2019 16:34

Богдана пов'язали з приватною забудовою на 30 га рекреаційних земель МВС

Компанії, наближені до керівника Офісу президента Андрія Богдана та забудовника Андрія Вавриша, зводять житловий комплекс на майже 30 га рекреаційної землі Національної академії внутрішніх справ.

Про це йдеться у сюжеті журналістів "Наші гроші з Денисом Бігусом"

Майбутній житловий комплекс розміром 22 км на Харківському шосе в Києві має назву O2 Residence та складатиметься з 12 будинків, магазинів, школи, будинків відпочинку, СПА.

Автор: Bihus.info
 

Договір на будівництво Нацакадемія МВС, яка є користувачем двох ділянок, підписала з компанією "Резон" улітку 2017-го.

"Резон" має трьох власників. Перша - Ольга Клецко. Жінка раніше вже була залучена до низки попередніх забудов компанії Вавриша. Другий власник - компанія "Еверест", керівник якої Дмитро Овсій - юрист і партнер Вавриша. Третій бенефіціар "Резону" - фірма "Ельбрус", керує якою Кирил Скурський.

Автор: Bihus.info
 

Мікроавтобус, записаний на Скурського, журналісти неодноразово фіксували у супроводі автомобілів Богдана. Девелопером проекту виступає компанія "Сага Девелопмент" самого Вавриша.

Дві ділянки - 23 і 6 га - у користування тоді ще Інституту внутрішніх справ місто передало 1997-го. Обидві передавалися для рекреації, а конкретно - для оздоровлення курсантів. 2013-го більшу ділянку - 23 га - офіційно перереєстрували, вона отримала кадастровий номер і відповідне цільове призначення - знову ж рекреаційне. Будівництво житлових будинків на землях рекреації заборонене. Меншу ділянку - понад 6 га - перереєстрували тільки 2017-го, напередодні підписання договору з "Резоном".

Автор: Bihus.info
 

Ділянка 6 га, яка раніше надавалася для рекреації, отримала інше цільове призначення - розміщення та дислокація військ Національної гвардії. На такій землі будівництво вже дозволене. Тут, наприклад, можна зводити житло для військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС назвали Богдана небезпечним і попередили про диктатуру Зеленського

У первинному варіанті договору забудовник обіцяв Академії 4800 кв. м квартир, 1179 квадратів нежитлової нерухомості та новий навчальний корпус на іншій ділянці закладу - у селі Віта-Поштова.

Але в угоду вписали кілька хитрих формулювань, пишуть журналісти.

Перше дозволило вже навесні цьогоріч зменшити площу обіцяних квартир до 2800 кв. м і прибрати пункт про нежитлову нерухомість.

Друге - дозволяє забудовнику в майбутньому взагалі не давати Академії квартир у цьому ЖК, а розрахуватися житлом в "інших об'єктах". За такою ж схемою 2016-го Національна гвардія та компанія "Укрбуд Девелопмент" екс-нардепа Максима Микитася "обміняли" квартири у центрі Києва на вдвічі дешевші - на околиці. Обмін став підставою для відкриття кримінальної справи.

Містобудівні умови й обмеження - документ, який, по суті, дає старт кожній новій забудові - Академія МВС отримала від КМДА влітку 2015-го. Тоді, коли там їх підготовкою займалася служба містобудівного кадастру, очолювана на той момент Андрієм Вавришем. Найімовірніше, він уже тоді готував майбутню забудову для своєї компанії, резюмує ЗМІ.

Раніше журналісти повідомляли, що керівник Офісу президента Андрій Богдан разом зі своїм другом-забудовником Андрієм Вавришом на День Незалежності гуляв на весіллі "смотрящего" за Мін'юстом Андрія Довбенка у Сен-Тропе.

Також на гулянні були судді та народні депутати від "Слуги народу".

Зараз ви читаєте новину «Богдана пов'язали з приватною забудовою на 30 га рекреаційних земель МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути