Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 18:33

Богатирьову виключили з Партії регіонів

Богатирьову виключили з Партії регіонів
Політрада Партії регіонів виключила Секретаря Ради нацбезпеки й оборони України Раїсу Богатирьову з партії.

Про це в інтерв"ю журналістам повідомила народний депутат України Ганна Герман (фракція Партії регіонів).

За її словами, також Богатирьова виведена зі складу ради ПР. За дане рішення проголосували всі члени Політради партії, крім одного, який проголосував проти.

Партія регіонів заявляла про те, що Україні не слід активно підтримувати одну зі сторін у російсько-грузинському конфлікті. Однак, не зважаючи на це, лідер Партії регіонів Віктор Янукович закликав свого часу визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії, як це зробила Росія. Натомість Богатирьова зауважила, що позиція лідера Партії регіонів щодо визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії є одноосібною і не є колективним рішенням партії, яке може бути іншим.

Сьогодні Янукович заявив, що на засіданні політради Партії регіонів буде прийняте рішення про дисциплінарну відповідальність секретаря Ради національної безпеки і оборони України, члена ПР Раїси Богатирьової з приводу її заяви щодо позиції партії щодо ситуації в Грузії.

Він зазначив, що Богатирьова - "досвідчений політик" і вона не могла не розуміти, яка буде "реакція лідера партії і партії". "Вона це зробила свідомо", - зазначив Янукович. При цьому додав, що не знає, з яких причин це було зроблено. "Якщо це проект, який вона виконує на замовлення наших політичних опонентів, то нехай це буде на її совісті", - додав він.

За його словами, якщо Богатирьова припустилась помилки, то вона має прийти і пояснити свою позицію. Янукович наголосив, що сьогодні на політраді Партії регіонів "рішення буде однозначним". "Її позиція буде не сприйнята, вона буде засуджена і, безумовно, буде прийнято дисциплінарне рішення", - додав лідер ПР.

Янукович підкреслив, що Богатирьова повинна займатися "тією справою, якою зараз займається – працювати в РНБО і відповідати за себе особисто". "Мої дії коментує моя партія, мої однопартійці і мої виборці", - сказав він. Він підкреслив, що будь-які заяви, які робляться від імені партії, проходять відповідну процедуру, тобто розглядаються на раді фракції, на президії політради і лише після цього оприлюднюються.

За його словами, позиція, яка була висловлена ПР щодо Грузії, пройшла відповідну процедуру в партії, передає УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Богатирьову виключили з Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути