середа, 08 жовтня 2008 14:53

Богатирьова звинуватила "регіонала" Коновалюка у брехні

Рада національної безпеки і оборони спростовує заяви голови парламентської Тимчасової слідчої комісії з питань з"ясування обставин постачань до Грузії української військової техніки Валерія Коновалюка щодо порушень у військово-технічному співробітництві між Україною та Грузією.

"Грузія не перебувала і не перебуває під санкціями або ембарго Ради безпеки ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу та інших міжнародних організацій. На цей час жодна з країн не відмовилась від співпраці з Грузією у сфері озброєнь. Україна в цьому плані діє відповідно до національних інтересів, підпорядковуючи свою політику як нормам певної етики, так і міжнародного права", - говориться в заяві Апарату РНБО.

У РНБО наголошують, що Україна співпрацювала з Грузією абсолютно транспарентно, надаючи до Реєстру ООН та інших міжнародних структур всю інформацію щодо експорту своїх озброєнь і військової техніки. Експорт до Грузії здійснювався винятково через єдину державну компанію "Укрспецекспорт", що робить всі розмови про "контрабанду зброї" абсурдними.

"Проявом повної некомпетентності та неприпустимими є необґрунтовані заяви голови ТСК стосовно начебто недосконалості української системи державного експортного контролю та національного законодавства у цій сфері. Ця свідома брехня роздмухує політичне протистояння, завдає значну шкоду авторитету нашої держави і неминуче формує загрози інтересам України. В дійсності в Україні діє найсучасніша і найефективніша система експортного контролю. Вона створювалася за методичної і технічної допомоги Європейського Союзу і адаптована до його стандартів", - підкреслюється в заяві.

У РНБО також заявляють, що заява голови ТСК про продаж озброєння Грузії за нібито заниженими цінами є непрофесійною і суб"єктивною, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова звинуватила "регіонала" Коновалюка у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути