Ексклюзиви
субота, 26 липня 2008 18:38

Богатирьова звинуватила Кабінет міністрів у створенні негативного іміджу України

Секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова звинувачує Кабінет Міністрів у проведенні непрогнозованої політики, що призводить до створення негативного іміджу України. Про це вона повідомила в інтерв"ю діловому тижневику "Контракти".

Зокрема, таким, що негативно впливає на імідж країни, вона вважає конфлікт між Кабміном і компанією Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови), пов"язаний з розробкою Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

За її словами, експерти Міжвідомчої робочої групи з врегулювання суперечок навколо договору з Vanco визнали неправомірність рішення Кабміну і його невідповідність чинному законодавству України і міжнародним стандартам договірних відносин.

"Такі дії уряду можуть призвести до того, що Україну вважатимуть ненадійним партнером, країною, яка міняє правила гри через емоції", - сказала Богатирьова.

За її словами, непрогнозована поведінка Кабміну створила труднощі і в інших питаннях національної безпеки, таких як делімітація морського кордону з Румунією та Росією.

Нагадаємо, 21 травня Кабмін скасував своє розпорядження N828 від 3 жовтня, яким схвалювався проект угоди з Vanco International про розподіл продукції з Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Після цього Vanco Prykerchenska почала арбітражний розгляд проти України і в липні звернулася до Арбітражного трибуналу Арбітражного інституту торгової палати Стокгольма (Швеція) з проханням перевірити законність її усунення від розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Богатирьова звинувачує прем"єр-міністра Юлію Тимошенко в нерозумінні своїх обов"язків, водночас вона прогнозує, що Верховна Рада не повернеться до питання відставки Кабінету Міністрів у вересні, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова звинуватила Кабінет міністрів у створенні негативного іміджу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути