середа, 25 червня 2008 11:29

Богатирьова пояснила, чому ЧФ Росії повинен піти з Севатополя

Богатирьова пояснила, чому ЧФ Росії повинен піти з Севатополя
Секретар Ради національно безпеки Раїса Богатирьова стверджує про тиск з боку Росії з приводу продовження договору про базування російського Чорноморського флоту в Криму.

Про це Богатирьова заявила в інтерв"ю газеті "Комсомольская правда в Украине".

"Україна має виконувати зобов"язання, що на себе взяла. Договір про базування Чорноморського флоту в Україні був укладений не при цьому президенті і не вчора, і терміни його не мінялися", - сказала вона.

"Єдина позиція, що привноситься штучно і зовсім не українською стороною, - це тиск із приводу продовження договору", - підкреслила Богатирьова.

Вона також підкреслила, що Україна не робила протиправних кроків у даному питанні - вона-то не змінила якихось вимог до Росії у відношенні договору.

"Ми ж не змінили термін оренди!" – підкреслила вона.

"До 2017 року часу поки ще багато, але всі розуміють, що ця дата колись наступить. Тому треба докладати зусиль до виконання домовленостей, а не до того, щоб сьогодні їх змінювати", - додала Богатирьова.

"А щоб двостороння політика була прагматичною, необхідно усунути від переговорного процесу - тим більше на вищому рівні - тих "адвокатів", що кричать на кожному куті про свою позицію, щоб пограти на симпатіях людей. Сьогодні ці "яструби" стали головною проблемою у відносинах України і Росії", - підкреслила вона, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова пояснила, чому ЧФ Росії повинен піти з Севатополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути