Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2009 13:27

Блокування бюджету вигідне Ющенку та Януковичу – БЮТ

Блокування бюджету вигідне Ющенку та Януковичу – БЮТ

У БЮТі сумніваються, що до кінця року буде ухвалений бюджет. Про це заявив член бюджетного комітету, бютівець Дмитро Ветвицький.

Він вважає, що президент Віктор Ющенко і лідер опозиції Віктор Янукович навмисно затягують розгляд основного фінансового документу країни.

"Ющенко і Янукович об"єднали свої зусилля у боротьбі з Тимошенко. Про це свідчить спільне голосування їх прихильників у Верховній Раді. При такому тандемі перспектив ухвалення Бюджету у ВР в цьому році немає", – наголосив бютівець.

Ветвицький наголосив, що те, що бюджет був відправлений на доопрацювання у профільний комітет, створило додаткові перешкоди в бюджетному процесі.

"Бюджетний комітет розглянув і підтримав проект бюджету, але Рада відхилила його, внісши 1200 поправок, які стосувалися не поповнення бюджету, а додаткових витрат на суму 150 мільярдів гривень", – зазначив Ветвицький. – "Але ж для того, щоб більше витратити, потрібно й більше заробити. А депутати займаються лише популізмом і не роблять нічого для наповнення бюджету".

За його словами, наповнювати бюджет можна багатьма шляхами.

"Наприклад, вже був проголосований закон про підвищення акцизів на тютюн, який приніс би до державної скарбниці 1,3 млрд грн. Але президент заветував його.

Якби підняти акцизи на спирт етиловий і пиво, що ми запропонували зробити спільно ще з 23 депутатами (законопроекти N 5250 і 5251), то отримали б додатково 4,7 млрд грн, які можна скерувати на підвищення тих самих соцстандартів. Також обов"язково треба запровадити податок на нерухомість. Адже люди, які купують дорогі квартири і машини, можуть поділитися з бюджетом", – підсумував Ветвицький.

Нагадаємо, що 20 листопада Верховна Рада відправила бюджет уряду на доопрацювання на 2 тижні.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Блокування бюджету вигідне Ющенку та Януковичу – БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути