четвер, 13 червня 2013 18:09

Близько 8 тисяч людей вийшли на мітинг опозиції у Миколаєві. Кличка знову нема
13

Фото: Фото: byut.com.ua

У Миколаєві пройшов марш у рамках загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!".

Про це повідомляє сайт "Батьківщини".

Спочатку кількатисячна колона на чолі з лідерами опозиції: головою фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком та фракції ВО "Свобода" Олегом Тягнибоком - рушила центральними вулицями Миколаєва до Каштанового скверу.

В акції беруть участь народні депутати, серед них члени фракції "Батьківщина" Олександра Кужель, Олександр Бригинець, Роман Забзалюк, Сергій Фаєрмарк. Також на чолі колони - голова Миколаївського "Фронту змін" Вадим Меріков та єдиний кандидат від опозиції на парламентських виборах-2012 у 132-му окрузі Аркадій Корнацький.

Люди тримають плакати з назвами своїх міст, а також плакати "Юлі – волю!", "Януковича – геть!", "Свободу політв'язням!", "Пенсія – 894 грн. Діти та онуки безробітні. Проживеш?", "Пенсія – 894 грн. Бочка води – 300 грн. Проживеш?", "Нам пахати до смерті, а владі – дерибанити бюджет?", "Снігурівський район за скасування пенсійної реформи!", "Азаров! Де дороги?".

Після цього від шести до восьми тисяч жителів Миколаєва та області зібралися на мітинг біля Каштанового скверу Миколаєва. Нині виступають лідери опозиції.

Перед початком акції голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив журналістам, що Миколаївщина підтримала Об'єднану опозицію на виборах 2012 року: "Миколаївщина активно підтримує зміни в країні. І саме тут у 132 окрузі у нашого депутата Аркадія Корнацького цей режим - Віктор Янукович і голова місцевої адміністрації,  - зухвало вкрали перемогу і мандат депутата Верховної Ради".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Миколаєві поширюють листівки з неправильними даними про акцію опозиції

Він підкреслив, що Партія регіонів, знаючи, що програє вибори, не хоче призначати вибори у "проблемних" округах, серед яких і 132-й: "У них і основна ідея – призначити вибори на серпень, коли всі у відпустках, коли неможливо запросити іноземних і українських спостерігачів, змобілізувати наш актив".

"Ми вважаємо, що всі вибори повинні відбутись 27 жовтня поточного року. У тому числі й вибори миколаївського міського голови. Вважаю за необхідне, щоб опозиція висунула єдиного кандидата на посаду мера Миколаєва", - підкреслив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Близько 8 тисяч людей вийшли на мітинг опозиції у Миколаєві. Кличка знову нема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

238

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути