пʼятниця, 24 березня 2023 15:52

Блінкен сказав комплімент на адресу Зеленського

Блінкен сказав комплімент на адресу Зеленського
Президент України Володимир Зеленський і державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен у Києві, вересень 2022 року. Фото: president.gov.ua

Сполучені Штати Америки отримали хороші оцінки використання поставленої в Україну військової допомоги.

У Білому домі довіряють президенту України Володимиру Зеленському. Про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен у Палаті представників Конгресу, повідомили LIGA.net.

Блінкен запевнив конгресменів, що він "дуже серйозно" ставиться до відповідальності за те, щоб гроші американських платників податків витрачалися "правильно і належним чином".

"У нас дуже сильна система, яка дозволяє переконатися, що гроші витрачаються за призначенням. У мене 45 осіб у нашому посольстві в Києві, чия робота полягає в контролі за витрачанням цих грошей. У Пентагоні є власна команда, яка стежить за тим, щоб зброя, що поставляється, не використовувалося не за призначенням", ‒ заявив американський посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США перевели Україні перший транш із 10-мільярдної допомоги

Блінкен сказав, що "щойно отримали перший звіт" від офісу генерального інспектора про нагляд за витрачанням коштів в Україні. І він "радий повідомити, що отримано дуже добрі оцінки".

"Я переконаний, що президент Зеленський абсолютно серйозно ставиться до того, щоб наші гроші та гроші всіх інших витрачалися правильно. Ви бачили, що останніми тижнями він звільнив кілька високопосадовців у різних міністерствах, бо був стурбований або корупцією, або просто неадекватним управлінням. Для мене це є доказом, що він не лише на словах, а й вживає заходів, щоб переконатися, що наші гроші витрачаються правильно", ‒ заявив держсекретар США.

Союзникам потрібно забезпечити Україні "стабільну підтримку в середньостроковій та довгостроковій перспективі, щоб їхня економіка могла бути на міцній основі, а їх стримувальна та оборонна позиція – достатня для запобігання новій російській агресії", заявив Блінкен.

23 лютого президент США Джозеф Байден приїжджав в Україну, зустрівся із Зеленським. Того ж дня оголосив про нову військову допомогу.

Цього тижня США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $350 млн. Допомога передбачає, зокрема, боєприпаси для HIMARS та артилерійські снаряди.

Торік Байден підписав закон про лендліз для України – спрощений порядок надання військової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен сказав комплімент на адресу Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути