Ексклюзиви
четвер, 02 березня 2023 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен розповів, про що говорив із Лавровим

Блінкен розповів, про що говорив із Лавровим
Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен у четвер зустрівся з міністром країни-агресорки РФ. Фото: East News

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен розповів про зустріч з міністром закордонних справ країни-агресорки Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Блінкен закликав РФ припинити повномасштабну війну в Україні. Про це держсекретар США сказав на пресконференції, повідомили CNN.

Блінкен закликав РФ припинити війну і сісти за стіл переговорів, підтвердивши підтримку України з боку США.

"Кожен член G20 і практично кожна країна продовжує нести витрати, пов'язані з російською агресивною війною", – сказав американський держсекретар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна стоїть. І світ стоїть разом з вами" – підсумки візиту Байдена

Також Блінкен закликав Росію повернутися до виконання договору про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

"Я закликав Росію скасувати своє безвідповідальне рішення і повернутися до виконання Договору СНО-3, який накладає обмеження на ядерні арсенали Сполучених Штатів і Російської Федерації, що піддаються перевірці. Взаємне дотримання цього договору – в інтересах обох наших країн. Це також те, чого люди в усьому світі очікують від нас як ядерних держав", – сказав держсекретар США.

Ще однією з тем розмови стало питання звільнення незаконно затриманого в Росії американця Пола Вілана. Держсекретар сказав, що Вашингтон виніс "серйозну пропозицію" з цього питання, і "Москва повинна її прийняти".

Блінкен говорив із Лавровим на зустрічі міністрів закордонних справ країн G20 у Нью-Делі в Індії. Говорили близько 10 хв, з повідомлень ЗМІ. Зустрілися уперше за час повномасштабної російської агресії в Україні.

Міністерка закордонних справ Німеччини закликала Ларова зупинити війну в Україні. Також сказала, що Росія паралізувала роботу G20.

Міністри у Нью-Делі не погодили підсумкову заяву.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен розповів, про що говорив із Лавровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути