неділя, 05 грудня 2021 11:52

Блінкен і Лавров влаштували суперечку через Україну

Блінкен і Лавров влаштували суперечку через Україну
Між Блінкеном і Лавровим стався словесний конлфікт через Україну. Фото:ua.news

Держсекретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС Росії Сергій Лавров влаштували суперечку через Україну на полях саміту членів Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Стокгольмі.

Інцидент стався ще до початку їх двосторонньої зустрічі, під час неформальної вечері. Про це повідомляє Bloomberg.

Конфлікт Блінкена і Лаврова стався на очах десятків іноземних колег. Відомо, що російський міністр взяв слово і заявив, що ОБСЄ нібито має погодитися з думкою Москви про те, що події 2014 року в Україні були "державний переворот". Він також звинуватив Євросоюз і НАТО в "придушенні інакомислення", маючи на увазі санкції проти Росії.

У свою чергу Блінкен нагадав, що під час Майдану лояльні тодішньому президенту Віктору Януковичу сили стріляли по мирних протестуючих у Києві, убивши понад 100 осіб, ще до того, як він втік до Росії. Блінкен також сказав своєму російському колезі, що НАТО - це оборонний союз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обговорять безпеку України: назвали дату переговорів Байдена з Путіним

Як наголошують ЗМІ, саме на це гостро відреагувала згодом офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, яка відкинула заяви про те, що український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і Блінкен поставили Лаврова "на місце".

Раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен відкинув "червоні лінії" Москви щодо НАТО. За його словами, Північноатлантичний альянс не має наміру робити агресивні дії щодо Росії.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен і Лавров влаштували суперечку через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути