субота, 08 серпня 2015 18:22

Біля СІЗО триває мітинг-концерт за визволення Медведька й Поліщука
11

Роздають самвидав із "правильною" назвою.

У Києві на Подолі, біля ізолятора тимчасового тримання ГУМВСУ триває мітинг-концерт у підтримку підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини.

Задля привернення уваги до затриманих патріотів - Андрія Медведька та Дениса Поліщука - організатори поруч із СІЗО на провулку Косогірному облаштовали сцену, - повідомляє Gazeta.ua. На ній уже виступили, зокрема, представники "Правого Сектора" Дмитро Савченко й Артем Скоропадський, член Комітету визволення політв'язнів Богдан Тицький.

В музичній частині обіцяють участь Андрія Середи з гурту "Кому Вниз", Арсенія Білодіда з "Сокири Перуна", фронтмена гурту "Вій" Дмитра Добрий-Вечора, співака з "Тінь Сонця" Сергія Василюка та інших, в тому числі й музикантів-учасників АТО.

Крім того акцію підтримують Ірена Карпа, Віталій Харчишин із гурту "Друга ріка", Сашко Положинський із "Тартака", музиканти "Kozak System", Віталій Кириченко з одеського "482" й інші українські артисти. Про це повідомляє сайт "Свободу патріотам".

"Хлопці, яких затримали, першими виходили і зачинали Майдан, згодом вони в числі перших подалися воювати на схід і зараз - вони серед перших, кого новий режим позбавив свободи", - сказав зі сцени Тицький. Він навів дані, що при президентові Порошенку вже ув'язнено понад 40 людей із політичних мотивів.

На акції присутні близько трьох сотень глядачів, однак вони і надалі прибувають. Видно народних депутатів від партії "Свобода", членом якої колись був Медведько.

"Слухачі концерту продовжують підходити!)" - написали організатори події в соцмережі, виклавши фото прибулої на місце міліцейської автотехніки. За рогом, уздовж вулиці Глибочицької припарковано 5 автобусів і 2 пасажирські КРАЗи з працівниками МВС.

Киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука затримали 18 червня. Обоє віком до 30 років. Обоє - учасники антитерористичної операції. Медведько воював у батальйоні "Київ - 2", а Поліщук командував взводом у 54-ій розвідбригаді.

Зараз ви читаєте новину «Біля СІЗО триває мітинг-концерт за визволення Медведька й Поліщука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути