вівторок, 28 липня 2009 11:14

Біля Лаври знову "чергують" Янукович з однопартійцями та націоналісти

Біля Лаври знову "чергують" Янукович з однопартійцями та націоналісти

Близько 100 прихильників Української народної партії і Конгресу українських націоналістів протестують біля Києво-Печерської лаври проти візиту Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до України.

Протестуючі тримають прапори своїх організацій і плакати з гаслами "Україна - не Росія, Ваше Благородіє", "Україна - незалежна держава! Україна - не вотчина імперії", "РПЦ, служи Господу, а не Кремлю".

Також протестуючі викрикують гасла "Геть московського попа".

В Києво-Печерській лаврі Кирило проведе божественну літургію з нагоди дня пам"яті святого рівноапостольного князя Володимира.

У той же час біля Святих воріт Києво-Печерської лаври зібралися близько 300 чоловік, щоб привітати патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Віруючі тримають в руках плакати з вітальними написами, зокрема "Святійший, моліться за нас". Також біля Святих воріт патріарха зустрічає духівництво, ченці.

Правопорядок охороняє близько сотні представників правоохоронних органів.

Вхід на територію Києво-Печерської лаври закритий. Крім того, міський транспорт не зупиняється на найближчих трьох зупинках по дорозі до Лаври.

На території Києво-Печерської лаври патріарха чекають декілька тисяч віруючих.

Крім того, зустрічати главу РПЦ приїхав лідер Партії регіонів Віктор Янукович, його однопартійці Нестор Шуфрич, Юрій Бойко, Михайло Папієв, Василь Горбаль.

Нагадаємо, у понеділок 50 прихильників громадської організації УНА-УНСО побилися з 30 прихильниками козацьких організацій біля Володимирської гори в Києві перед прибуттям Кирила.

Кирило прибув до України з пасторським візитом, який триватиме до 5 серпня.

Інтерфакс-Україна, ProUa

Зараз ви читаєте новину «Біля Лаври знову "чергують" Янукович з однопартійцями та націоналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути