Ексклюзиви
понеділок, 27 вересня 2010 09:33

Більшість жителів півдня та сходу очікує на покращення життя після виборів - КВУ

Більшість жителів півдня та сходу очікує на покращення життя після виборів - КВУ
Більше половини українських виборців найбільше побоюється на місцевих виборах 31 жовтня фальсифікацій результатів голосування.

Про це свідчать підсумки свіжого опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Результати опитування підтвердили, що українці не довіряють виборам, сказав голова Комітету виборців України Олександр Черненко в інтерв"ю "Німецькій хвилі".

Він зазначив, що майже 60% опитаних очікують на спотворення їхнього волевиявлення. З них 20% очікують значних фальсифікацій.

Кількість виборців, які побоюються фальсифікацій результатів голосування вища на заході та в центрі держави, якщо порівнювати зі сходом та з півднем.

Цю регіональну відмінність в настроях Черненко пояснив географією прихильників та противників нинішньої влади. Адже зосереджена на півдні та сході більшість виборців, яка обрала президентом Віктора Януковича, не розчарувалася в своєму виборі і очікує на покращення життя після місцевих виборів.

За словами експерта, дослідження показало, що половина громадян підтримує часткове повернення до мажоритарної системи виборів. Але переважна більшість критично поставилася до висунення кандидатів за партійними списками.

"Люди чекають на посади місцевих голів, в місцеві ради - господарників. Лише 9% виборців хвилює партійність кандидатів в місцеві ради", - сказав голова КВУ.

Черненко повідомив про готовність половини опитаних прийти на вибори. З досвіду виборчих кампаній, він очікує, що в день голосування явка виборців складе близько 60%.

Зараз ви читаєте новину «Більшість жителів півдня та сходу очікує на покращення життя після виборів - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути